Nedaudz savādāka variācija par tiramisu – vasarīga un ar izteiksmīgu citronu garšu.
Citronu tiramisu (2)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 200 ml stipras kafijas
- 100 g «Dāmu pirkstiņu»
krēmam
- 360 g krēmsiera ar citronu
- 10 g vaniļas cukura
- 4 ēd.k. cukura
- 2 olu dzeltenumi
dekorēšanai
- 150 g aveņu vai melleņu
Pagatavošana
Lēzenā traukā ielej kafiju, lai tā atdziest.
Citā bļodā liec krēmsieru, pievieno abu veidu cukurus un puto 1 minūti. Tad pievieno olu dzeltenumus un puto, līdz masa ir krēmīga.
Kafijā iemērc «Dāmu pirkstiņus» un izkārto katras glāzes pamatnē. Uzliec krēmu, tad liec vēl vienu kārtu «Dāmu pirkstiņu», ko pirms tam ātri iemērc kafijā. Pēc tam atkal liec krēmu. Dekorē ar avenēm vai mellenēm. Liec ledusskapī uz apmēram 4 h un pasniedz.