Citronu tiramisu (2)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedaudz savādāka variācija par tiramisu – vasarīga un ar izteiksmīgu citronu garšu.

Nepieciešams

  • 200 ml stipras kafijas
  • 100 g «Dāmu pirkstiņu»

krēmam

  • 360 g krēmsiera ar citronu
  • 10 g vaniļas cukura
  • 4 ēd.k. cukura
  • 2 olu dzeltenumi

dekorēšanai

  • 150 g aveņu vai melleņu

Pagatavošana

Lēzenā traukā ielej kafiju, lai tā atdziest.

Citā bļodā liec krēmsieru, pievieno abu veidu cukurus un puto 1 minūti. Tad pievieno olu dzeltenumus un puto, līdz masa ir krēmīga.

Kafijā iemērc «Dāmu pirkstiņus» un izkārto katras glāzes pamatnē. Uzliec krēmu, tad liec vēl vienu kārtu «Dāmu pirkstiņu», ko pirms tam ātri iemērc kafijā. Pēc tam atkal liec krēmu. Dekorē ar avenēm vai mellenēm. Liec ledusskapī uz apmēram 4 h un pasniedz.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu