Gards, maigs un izsmalcināts deserts brīvdienām!
Cidoniju kazas siera muss ar avenēm (2)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cidoniju kazas siera muss ar avenēm (4-5 personām)
- 200g mīkstā kazas siera
- 4 olu dzeltenumi
- 2 ēd.k. citronu sulas
- 150g saldā krējuma
- baltie pipari
- 100g aveņu
- 50g cukura
- 2 ēd.k. balzamiko krēma
- 50g cidoniju sīrupa
Pagatavošana
Olu dzeltenumus un citrona sulu kuļ ūdens peldē, līdz masa sabiezējusi. Uzputo saldo krējumu un kazas sieru.
Tad savieno uzkultos olas dzeltenumus ar uzputoto kazas sieru un saldo krējumu.
Lej formā un liek ledusskapī, lai sastingst. Tikmēr pagatavo aveņu mērci.
Avenes ar cukuru sablendē un izberž caur sietu, lai nav kauliņu.
Tad pievieno balzamiko krēmu, un mērce gatava.