4 gardas karsto dzērienu receptes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 

Karstais apelsīnu – smiltsērkšķu sulas dzēriens ar džinu un vaniļas liķieri

Uzkarsē apelsīnu sulu, nav jābūt svaigi spiestai, būtu pat ieteicams no iepakojuma. Karsējot sulu, to ir iespējams bagātināt ar mīļakajām garšām, tas varētu būt kanēlis, cidoniju sīrups, dzērveņu uzlējums, medus, citrona miza utt. Kad tas viss ir uzkarsēts (ideālā temperatūra 70-75 grādi, viegli pamanīt, jo tad sāk parādīties redzami tvaiki), tad pievienojam smiltsērkšķu sulu, džinu un vaniļas liķieri.

  • Apelsīnu sula – 300 ml
  • Smiltsērkšķu sula - 100 ml
  • Džins – 70 ml
  • Vaniļas liķieris – 50 ml
  • Pārējās sastāvdaļas – pēc garšas
 

Karstais ābolu – cidoniju dzēriens ar tumšo rumu

Ābolu sulu sajauc ar cidoniju sīrupu un sāk karsēt, kad sāk vārīties – pievieno medu un turpina vārīt, līdz sāk nedaudz parādīties baltas putas. Ja vēlas šo dzērienu lietot ārstnieciskos nolūkos, tad medu pievieno beigās, kad dzēriens jau ir nedaudz atdzisis, jo tad medus saglabās savas ārstnieciskās īpašības, šajā variantā tas ir tikai garšai. Kad dzēriens ir uzkarsis aptuveni līdz 80 grādiem, tad dzērienu pilda krūzē, kurā jau ir ieliets tumšais rums un laima sula.

  • Ābolu sula – 300 ml
  • Cidoniju sīrups – pēc garšas
  • Medus – tējkarote
  • Tumšais rums – 60 ml
  • Svaigi spiesta laima sula – ½ laima
 

Karstais ābolu – upeņu dzēriens

Ābolu sagriež gabalos, apelsīnu ļoti plāni nomizo, tā, lai nebūtu redzams apelsīna mizas baltums, jo būs nepieciešama tikai miza. Katliņā ielej ābolu, upeņu, svaigi spiestu laima sulu, grenadīna sīrupu, pievieno apelsīna miziņas, sagriezto ābolu un nedaudz timiāna (svaigo, ne garšvielu). Karsē, līdz sāk vārīties, jāļauj dzērienam vārīties aptuveni 3 minūtes. Kad dzēriens ir novārījies, tad to izkāš caur sietu un pilda baudāmajā krūzē.

  • Ābolu sula – 100 ml
  • Upeņu sula – 200 ml
  • Svaigi spiesta laima sula – ½ laima
  • Grenadīna sīrups – pēc garšas
  • Āboli – 1 gab.
  • Apelsīni – 1 gab.
  • Svaigais timiāns – 1-2 zariņi
 

Karstais citronu – smiltsērķšku dzēriens

Ingveru nomizo un izspiež sulu sulu spiedē, ja nav pieejama sulu spiede, tad ingveru sagriež šķēlītēs, ieliek krūzītē, aplej ar verdošu ūdeni (pielejot tik daudz, lai ingvers uzpeld), kārtīgi sastampā ar stampiņu līdz vieglam biezenim. Katliņā ielej citronu, smiltsērkšķu sulu, ingvera biezeni/sulu, pievieno cukuru, medu. Ja vēlas šo dzērienu lietot ārstnieciskos nolūkos, tad medu pievieno beigās, kad dzēriens jau ir nedaudz atdzisis, jo tad medus saglabās savas ārstnieciskās īpašības, šajā variantā tas ir tikai garšai. Ja mājās ir pieejamas kādas ogas, tad arī droši var pievienot klāt. Karsē, līdz sāk vārīties. Pasniedzot var pievienot nedaudz svaigu piparmētru, bet tas ir gaumes jautājums.

  • Citronu sula – 150 ml
  • Smiltsērkšķu sula – 150 ml
  • Medus – tējkarote
  • Cukurs – 2 tējkarotes
  • Svaiga piparmētra – pēc vēlēšanās
  • Ingvers – 300 g
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu