Kā cepa Latvijas dzimšanas dienas 38 kvadrātmetrus lielo kūku?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nevienā īstā dzimšanas dienā nevar iztikt bez tortes. Arī Latvijai svētkos tāda būs. 38 kvadrātmetrus liela un 1,2 tonnas smaga - tik grandioza būs Latvijas 96. dzimšanas dienai par godu ceptā līdz šim lielākā torte. Tortu meistari pie šā uzdevuma strādā jau trīs dienas.

Bez saldumu karalienes tortes nav iedomājama neviena jubileja. Par godu Latvijas 96. dzimšanas dienai top lielākā torte, kāda līdz šim mūsu valstī izcepta. To apņēmušies izdarīt Drustu ceptuves meistari.

Gatavošanās Latvijas lielākās 1,2 tonnu smagās tortes izveidei sākās jau pirms trim dienām,

to laikā, piemēram, izceptas 132 tortes pamatnes.

Tomēr atbildīgākais un šķiet aizraujošākais būs beidzamais posms, kad dižtorte tiks izveidota Latvijas veidolā.

Torte ir ne vien smaga, bet platības ziņā būs 38 kvadrātmetru liela dzīvokļa cienīga, vispirms bijis nepieciešams izvēlēties izturīgu un līdzenu pamatu. Torte top Esplanādē speciāli uzceltā teltī. Meistare atklāj, ka tik lielu torti veidos pirmo reizi.

Cepēji izvēlējušies drošu un pārbaudītu recepti, pēc kuras ceptās tortes esot pircēju visiecienītākās.

Tortei izmantota aptuveni pustonna siera krēma, vairāk nekā 100 kilogrami aveņu un želejas, kā arī baltā šokolāde.

Ideja par Latvijas dzimšanas dienas torti esot radusies jau sen, taču vajadzējis ilgu laiku, lai saprastu, kā to realizēt. Idejas autori cer, ka tagad iedibinās vēl vienu valsts svētku svinēšanas tradīciju.

Dzimšanas dienas tortes ēšanas svētki, uz kuriem jo īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem, sāksies 18.11. piecos pēcpusdienā. Šobrīd tiek rēķināts, ka torti griezīs vismaz 12 tūkstošos gabaliņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu