Siltie kartupeļu salāti ar jūras asari

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns, Četras sezonas

Ir divas lietas, bez kā mums grūti iedomāties savu virtuvi, – kartupeļi un karsti kūpināts asaris. Kopā tie veido salātus, kuri ideāli iederēsies svētku galdā.

Sastāvdaļas

  • 4 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 500 g kartupeļu
  • 100 g šalotes sīpola, smalki sakapāts
  • 50 g Parmas siera, smalki sarīvēts
  • 100 ml sausa baltvīna
  • 200 ml zivju buljona
  • 100 g mascarpone
  • 50 g lociņu, smalki sagriezti
  • 400 g karsti kūpināta jūras asara
  • 50 ml eļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriez 1 cm mazos kubiņos. Liec karsēties katliņu un ielej tur eļļu. Pieber klāt kartupeļus un sīpolus un ļauj viegli apcepties, un pievieno baltvīnu.
  2. Pēc tam pakāpeniski pievieno zivju buljonu. Pievieno sāli un brīdī, kad kartupeļi ir gatavi, bet nejūk ārā, noņem no uguns un iemaisi maskarponi, Parmas sieru un smalki sagrieztus lociņus.
  3. Kartupeļus liec uz šķīvja un virsū liec asari. Dekorē ar lociņiem.

Recepte - Kārlis Mugins

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu