Zupa, kas noteikti sasildīs!
Pupiņu zupa ar seleriju kātiem
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
700 g žāvētu ribiņu
300 g brūno pupiņu
2 burkāni
4 kartupeļi
3 seleriju kāti
sauja putraimu
2 sīpoli
pipari
lauru lapas
sāls
skābais krējums
Pagatavošana
Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno putraimus (var grūbas), ripiņās sagrieztus burkānus, lauru lapas, piparus un veselus nomizotus sīpolus.
Beigās pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus un sagrieztus seleriju kātus. Vāra, līdz kartupeļi gatavi. Ribiņas izņem, gaļu sadala gabaliņos un liek atpakaļ zupā. Sīpolus izņem. Pieliek sāli pēc garšas. Pasniedz ar skābo krējumu. Var pielikt zaļumus.