Cepti kartupeļi piena mērcē ir klasika. Izmēģiniet, ja šo ēdienu neesat baudījuši.
Cepti kartupeļi krēmīgā piena mērcē
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 5 kartupeļi
- 1 sīpols
- 2 daiviņas ķiploka
- eļļa
- sāls
- 500 ml piena
Pagatavošana
Kartupeļus mizo, sagriež plānās šķēlītēs vai standziņās, sīpolu sasmalcina. Sīpolu kopā ar kartupeļiem nelielā eļļas daudzumā cep, līdz kartupeļi apbrūnējuši.
Kartupeļiem pārlej pienu un pieliek ķiploka daiviņas. Pienam kartupeļi jānosedz. Vāra uz mazas liesmas, līdz piens kļūst krēmīgs, tad sāla un piparo.
Pasniedz ar marinētiem gurķiem.
Kartupeļus var cept kopā ar desu, šķiņķi, žāvētu gaļu.