Atklājot ēdienu pasauli ar kaislības garšu, īstajā vietā un laikā būs šī tomātu zupa, kura garšo pavisam neierasti, pateicoties meksikāņu garšvielām un tradicionālajai gvakamolei.
Svaigā tomātu zupa ar gvakamoli
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
zupai
- 50 g kvinojas
- 800 g tomātu
- 1 avokado, nomizots, kauliņš izņemts
- 200 g rikotas siera
- 50 g bazilika
- 50 ml ķiploku salsas
- 1–2 tējk. jūras sāls + nedaudz kinojas vārīšanai
- 1 ēd.k. ābolu etiķa
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 30 ml tomātu salsas
gvakamolei
- 2 mīksti avokado, nomizoti, kauliņi izņemti, smalki sagriezti
- 1/2 čili, smalki sagriezts
- 1 sarkanais sīpols, nomizots, smalki sagriezts
- 1 laima sula
- 25 g gvakamoles garšvielas
- 20 g kinzas, smalki sagriezta
- 15 g tomātu salsas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
pasniegšanai
- kukurūzas čipsi
Pagatavošana
- Gatavo zupu. Noblanšē tomātus un nomizo tos. Sālsūdenī novāri kvinoju, līdz tā ir mīksta (apmēram 20 minūtes). Visas zupas sastāvdaļas, izņemot kvinoju, sablendē, līdz iegūsti viendabīgu krēmzupas konsistenci. Pievieno kvinoju un iemaisi.
- Gatavo gvakamoli, sajaucot kopā visas gvakamoles sastāvdaļas. Liec zupā gvakamoli un pasniedz ar kukurūzas čipsiem.
Recepte - Diāna Bīlmane
FOTO - Kristīne Dzalbe