Svaigā tomātu zupa ar gvakamoli

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / www.cetrassezonas.lv

Atklājot ēdienu pasauli ar kaislības garšu, īstajā vietā un laikā būs šī tomātu zupa, kura garšo pavisam neierasti, pateicoties meksikāņu garšvielām un tradicionālajai gvakamolei.

Sastāvdaļas

zupai

  • 50 g kvinojas
  • 800 g tomātu
  • 1 avokado, nomizots, kauliņš izņemts
  • 200 g rikotas siera
  • 50 g bazilika
  • 50 ml ķiploku salsas
  • 1–2 tējk. jūras sāls + nedaudz kinojas vārīšanai
  • 1 ēd.k. ābolu etiķa
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 30 ml tomātu salsas

gvakamolei

  • 2 mīksti avokado, nomizoti, kauliņi izņemti, smalki sagriezti
  • 1/2 čili, smalki sagriezts
  • 1 sarkanais sīpols, nomizots, smalki sagriezts
  • 1 laima sula
  • 25 g gvakamoles garšvielas
  • 20 g kinzas, smalki sagriezta
  • 15 g tomātu salsas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

pasniegšanai

  • kukurūzas čipsi

Pagatavošana

  1. Gatavo zupu. Noblanšē tomātus un nomizo tos. Sālsūdenī novāri kvinoju, līdz tā ir mīksta (apmēram 20 minūtes). Visas zupas sastāvdaļas, izņemot kvinoju, sablendē, līdz iegūsti viendabīgu krēmzupas konsistenci. Pievieno kvinoju un iemaisi.
  2. Gatavo gvakamoli, sajaucot kopā visas gvakamoles sastāvdaļas. Liec zupā gvakamoli un pasniedz ar kukurūzas čipsiem.

Recepte - Diāna Bīlmane
FOTO - Kristīne Dzalbe

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu