Sāksies «Ēdiena dizaina pastaiga»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien un rīt, 28.martā, Rīgā notiks «Ēdiena dizaina pastaiga», informēja dizaina ekspozīciju cikla «Dizaina manifestācija» līdzkuratore, mārketinga komunikācijas vadītāja Dita Danosa.

Pasākuma dalībnieki varēs radīt ēdienus, eksperimentēt ar garšām un izbaudīt tās, kā arī iepazīt atšķirīgu iepirkšanās pieredzi.

Cikla «Dizaina manifestācija» izstādē «Humanizācijas» ir skatāma sadaļa «Maltīte», kas demonstrē pārtikas industrijas paraugus. Izstādē apskatāmi gan lielo, gan mazo uzņēmumu produkti, kas veikalu plauktos ir atpazīstami ar savu iepakojuma dizainu. Lai varētu ielūkoties ēdiena radīšanas procesā, šodien un rīt šī ekspozīcijas sadaļa tiks paplašināta ārpus izstādes telpām.

«Ēdiena dizaina pastaigai» paredzēti divi virzieni. Iespēju sastapties ar ēdienu citādi, nekā ierasts, piedāvās «Darbnīcas. Performance. Izstāde». Tā būs līdzdalība dažādos ēdiena dizaina veidošanas procesos, darbnīcās, performancē un vienā mini izstādē «Kumosi no gastronomiskām performancēm». Otrs virziens «Citāda iepirkšanās» piedāvās pastaigu pa Rīgu, iepērkoties «slow-food» tirdziņos.

«Kamēr vārdu kombinācija «ēdiena dizains» mūsu ausīm vēl skan neierasti un nedaudz ērmīgi, tā arvien vairāk sastopama citu zemju un pilsētu ceļvežos. Par ēdiena dizainu mēdz dēvēt gan jaunu pieredzi produktu iegūšanā, gan maltītes gatavošanā, gan pašā mielošanās procesā. Ēdiena dizains pazīst gan taupību, gan pārmērības, arī lokālpatriotismu un kultūru miksli, tradīcijas un molekulārās tehnoloģijas. Tas nekādā ziņā nav pretpols bērnības aizliegumam - ar ēdienu nerotaļājas, bet ir izzinoša un cieņpilna attieksme pret ēdienu,» uzsvēra «Ēdiena dizaina pastaigas» kuratore Barbara Ābele.

Dalība darbnīcās un performancēs ir jāpiesaka iepriekš. Vietnē «m.lmt.lv» būs iespējams vērot tiešsaistes reportāžas no notikumu vietām.

«Ēdiena dizaina pastaiga» notiks Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla «Dizaina manifestācija» laikā. Informāciju par pastaigu vietām un laiku iespējams atrast «www.dizainamanifestacija.lv».

    KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām
    Uz augšu