Pilngraudu pasta ar pašgatavotu tomātu mērci

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.cetrassezonas.lv

Šīs maltītes trīs stūrakmeņi ir pašu gatavota mērce, pilngraudu pasta un īsts garšvielu karuselis. Lieliska kombinācija, kur viens komponents papildina otru, lai sniegtu tev patiesi gardu baudījumu.

Sastāvdaļas

  • 1 saldais sīpols, nomizots, sagriezts lielos gabalos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas
  • 1 selerijas kāts, sagriezts lielos gabalos
  • 1 sarkanā paprika, iztīrīta, sagriezta lielos gabalos
  • 1 tējk. koriandra sēklu
  • 500 g lielos gabalos sagrieztu tomātu
  • 3 ēd.k. brūnā cukura
  • 1 tējk. kanēļa
  • 25 ml sarkanvīna etiķa
  • 1 zaļā paprika, iztīrīta, sagriezta lielos gabalos
  • 1/2 fenheļa, sagriezts
  • 1/2 tējk. kaltētas raudenes
  • 1 tējk. kaltēta bazilika
  • 1/2 tējk.kaltētu pētersīļu
  • 1/2 tējk.kaltēta rozmarīna
  • 1/4 tējk.kaltēta timiāna
  • 300 g pilngraudu pastas
  • 2 tējk. garšaugu maisījuma ar ķiplokiem
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus, ķiplokus, seleriju un sarkano papriku. Pievieno koriandra sēklas, samazini uguni un sautē aptuveni 7 minūtes. Pievieno tomātus un sautē vēl 15 minūtes. Pievieno cukuru, kanēli un etiķi un turpini sautēt vēl 10 minūtes. Sablendē masu un izkās caur sietu.
  2. Citā pannā apcep zaļo papriku un fenheli. Pievieno tomātu mērci un 5 minūtes pasautē. Pievieno visus garšaugus, sāli un piparus, uzliec pannai vāku un ļauj garšām savilkties 10 minūtes.
  3. Tikmēr sālsūdenī izvāri pastu, nokās un liec uz šķīvja kopā ar tomātu mērci. Pārkaisi ar garšvielu maisījumu ar ķiplokiem un pasniedz.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu