Noziedzīga pusaudžu uzvedība saistīta ar videospēļu spēlēšanu (49)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

ASV veiktā pētījumā secināts, ka vardarbīgas videospēles var pamusināt pusaudžus uz kriminālu vai citu nelikumīgu uzvedību, kā smēķēšana vai alkohola lietošana.

Vardarbīgās spēles ar antisociāliem varoņiem ietekmē pusaudžu personību, jo nepilngadīgie mēdz identificēties ar nežēlīgajiem spēļu varoņiem, secināts Dārtmutas koledžas zinātnieku veiktā pētījumā.

Dārtmutas koledža 2012.gadā publicēja līdzīgu pētījumu, kurā tika secināts, ka videospēles mudina pusaudžus uz neuzmanīgu braukšanu.

Arī citos pētījumos videospēles saistītas ar pusaudžu agresivitāti un vardarbību.

Šis jaunākais pētījums ir nozīmīgs, jo «tas ir pirmais pētījums, kurā apgalvots, ka vardarbība nebūt nav videospēļu vienīgās sekas - tās veicina arī narkotiku lietošanu, pārgalvīgu braukšanu un nedrošus seksuālos sakarus», norāda Dārtmutas koledžas pediatrijas profesors un pētījuma dalībnieks Džeimss Sārdžents.

Pētījuma laikā regulāri četru gadu laikā tika aptaujāti 5000 nejauši izvēlētu pusaudžu no ASV. Aptaujas dalībnieku iecienītākās vardarbīgās videospēles bija «Grand Theft Auto», «Manhunt» un «Spiderman».

Pētījuma autori izpētīja, ka šīs spēles līdzīgi iespaido gan puišus, gan meitenes, turklāt visvairāk šāda negatīva ietekme manāma visaktīvākajos spēlētājos.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu