Bangladešas drošības spēki izbeiguši ķīlnieku krīzi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bangladešas drošības spēki sestdien izbeiguši ķīlnieku krīzi restorānā galvaspilsētas Dakas diplomātiskajā rajonā, īpašo uzdevumu spēkiem iebrūkot restorānā un nošaujot sešus ķīlnieku sagrābējus, taču viņi pirms tam nogalinājuši 20 gūstekņus, kas visi bijuši ārzemnieki.

Policijai izdevies atbrīvot 13 ķīlniekus, tostarp trīs ārvalstniekus. Nogalināti divi policisti, kuriem nācās cīnīties ar smagi apbruņotajiem ķīlnieku sagrābējiem, kuru rīcībā bija arī sprāgstvielas.

«Mēs esam atraduši 20 līķus, daudzi no viņiem tika brutāli sacirsti līdz nāvei ar asiem ieročiem,» pavēstījas armijas brigādes ģenerālis Najīms Čoudurijs.

«Visi 20 nogalinātie ķīlnieki bija ārvalstnieki,» sacīja leitnants Šababs Udins. «Vairums no tiem bija itāļi vai japāņi.»

Notikuma vietā bijušais aģentūras AFP fotogrāfs ziņo, ka ķīlnieku krīzes atrisināšana sākusies ar spēcīgu apšaudi, drošības spēkiem iebrūkot restorānā, kurā desmit stundas iepriekš kaujinieki bija sagrābuši gūstekņus.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Pēdējā laikā Bangladešā, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņu, ir palielinājies reliģisko minoritāšu pārstāvju un sekulāro aktīvistu slepkavību skaits. Aizdomās tiek turēti islāmistu kaujinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu