Kaķis pārdzīvo kritienu no astotā stāva (72)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/AlishaV

Vasaras brīvlaikā no Rīgas drūzmas uz laukiem brauc atpūsties ne tikai cilvēki, bet arī viņu mājdzivnieki. Viens no tiem arī kaķis Miks, kurš kopā ar savu saimnieku Mārtiņu Eglīti pašreiz viesojas Smiltenē. Taču Mikiņš ir īpašs kaķis – viņš izdzīvoja pēc kritiena no astotā stāva.

Precīzi nav zināms, cik Mikiņš ir vecs, jo patreizējie saimnieki viņu pagājušajā rudenī atrada pie tirdzniecības centra „Domina”, kad viņš bija apmēram pusgadu vecs. “Viņš bija ļoti skaists un mīlīgs - pats glaudās klāt. Nevarēju tādu atstāt uz ielas. Vārdu nevarējām ilgi izdomāt, bet tā kā viņš atsaucās uz vārdiem Miks vai Mikiņš, nosaucām viņu tā. Uz citiem neatsaucās, bet tieši uz šo,” pastāsta M. Eglītis.

Viņš novērojis, ka Mikiņam ir ļoti mainīgs raksturs – vienu brīdi viņš ir mīlīgs, bet tad pēkšņi var kļūt dusmīgs.

Atguvās jau trešajā dienā

Kritienu pa logu Mikiņš piedzīvojis apmēram pirms mēneša. “Sēdēju istabā pie atvērta loga. Kaķis kā vienmēr vēlējās iziet uz palodzes pastaigāties, un mēs arī neaizliedzam viņam to darīt. Tad es pēkšņi izdzirdēju, ka pret palodzi noskrapst nadziņi un skatos uz palodzes Mikiņa vairs nav – izkritis no astotā stāva,” pastāsta M. Eglītis

Viņš atceras, ka jau bija sagatavojies uz ļaunāko un gājis lejā ar plastmasas maisiņu rokās. Kaķa saimnieks nogājis lejā, bet Mikiņš tur vairs nebijis. Apmēram 15 minūtes viņš meklējis savu kaķi, līdz pamanījis, ka Mikiņš sēž krūmos viņu vēro. Kad M. Eglītis vēlējies kaķi paņemt rokās un nest atpakaļ uz dzīvoklis, tas šoka stāvoklī sācis bēgt. “Pēc tam noķēru un uznesu augšā. Viņš divas dienas bijā tāds kā saguris – neēda, spēlēties negribēja. Visu laiku gulēja. Taču jau trešajā dienā atguvās un bija dzīvespriecīgs. Nekādu ārēju traumu Mikiņam nebija,” skaidro M. Eglītis.

Saimnieki spriež, ka Mikiņam visticamāk paveicies, jo apakša bijis ceriņu krūms, nebūtu tā krūma - kaķis būtu uz betona. Kā „Ziemeļlatvija” noskaidroja kaķiem ne vienmēr izdodas tik veiksmīga piezemēšanās – bijuši vairāki gadījumi, kad kaķi krītot salauž kāju.

Piedzīvojumu meklētājs

Viņi novērojuši, ka Mikiņam nepatīk - balderjāņi, savukārt ļoti patīk uzturēties ārā. “Rīgā viņš netiek ārā, bet šeit Smiltenē viņš ir ļoti priecīgs, ka var skraidīt pa pagalmu, pat nezinām kā būs, kad tagad būs atkal jāpieradina pie dzīvokļa. Smiltenē viņš sadraudzējies ar dažiem kaimiņu kaķiem, taču ar dažiem nav tik labas attiecības,” pastāsta Guna Eglīte.

Pagājušajā ziemā Mikiņš bijis vēl viens piedzīvojums. “Šad tad Rīgā izvedam Mikiņu pastaigāties pa pagalmu. Pēkšņi viņš sāk skriet uz koku, kurs ir apmēram piecstāvu mājas augstumā, un uzskrēja līdz pašai galotnei augšā šajā kokā. Viņš tur nosēdēja divas stundas, un pētīja apkārt lidojošas vārnas. Mēģinājām viņu sasaukt, rāpāmies pakaļ kokā, metām ar pikām. Nekas neizdevās, beigās viņš pats kaut kā nolēca lejā – bija pārbijies un nosalis un pats pat nezināja kā nokāpt,” atceras M. Eglītis.

Saimnieks gaidot, kad Mikiņš nokāps zem koka nosēdēja divas stundas. G. Eglīte skaidro, ka Rīgā kaķus nevar atstāt nepieskatot – Mikiņš nonāktu zemē un iespējams pazustu.

Pašlaik Mikiņš Smiltenē izbauda brīvību – skaida pa pagalmu, ķer mušas un spēlējas.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu