Haizivju uzbrukumu skaits pērn - lielākais 10 gados (5)

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pērn haizivis cilvēkiem uzbrukušas 79 reizes, kas ir augstākais rādītājs desmit gadu laikā, liecina ASV zinātnieku apkopotā informācija.

Gadu iepriekš reģistrēti 63 haizivju uzbrukumi, bet aizvadītā gadu desmita vidējais rādītājs ir 63,5 uzbrukumi gadā.

Neizprovocētos haizivju uzbrukumos 2010.gadā gājuši bojā seši cilvēki. Vidējais upuru skaits pēdējo desmit gadu laikā bijis 4,3 gadā.

Tikmēr cilvēki ik gadu zivjaudzētavās nogalina 30 līdz 70 miljonus haizivju.

Divas trešdaļas no visiem uzbrukumiem pērn notikušas Ziemeļamerikas ūdeņos, 14 reizes haizivis cilvēkiem uzbrukušas Austrālijas piekrastē, bet astoņi šādi incidenti notikuši pie Dienvidāfrikas krastiem.

Kā skaidro zinātnieki, pēdējā gadsimta laikā haizivju uzbrukumu skaits pieaudzis, jo cilvēki aizvien biežāk atpūšas pie ūdeņiem.

"Taču proporcionāli uzbrukumu skaits nepalielinās - pieaug iedzīvotāju skaits un interese par atpūtu pie ūdens," norāda pētnieki.

Visvairāk neizprovocēto uzbrukumu notikuši pie Vjetnamas un Ēģiptes - pa sešiem katrā valstī. Ēģiptē izveidojusies īpaši neparasta situācija, jo pieci uzbrukumi notikuši piecu dienu laikā. Vienā no tiem gāja bojā cilvēks.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu