Uzdodas par policistiem un ar cirvi nosit notriektu stirnu (165)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ozolnieku novadā 18.februāra vakarā kāda mednieka vadīta automašīna notriekusi stirnu. Mednieks Ivars ziņojis par negadījumu policijai. Kamēr viņš gaidījis policiju, notikuma vietā izvērties negaidīts pavērsiens – piestājis garāmbraucošs auto un svešinieki brutāli ar cirvi nogalinājuši stirnu, ielikuši to savā džipā un aizbraukuši, turklāt sevi dēvējuši par policistiem, tā pirmdien ziņoja LNT raidījums „Degpunktā”.

Pie vilciena pārbrauktuves notriec stirnu

Mednieks Ivars „Degpunktam” atzina, ka sadursme ar stirnu tovakar bijusi nenovēršama. Viņš, braucot no darba, bija pārbraucis dzelzceļa pārbrauktuvei, kas uzreiz tika slēgta automašīnām, jo tuvojies vilciens. Īsi pēc pārbraukšanas sanācis notriekt stirnu, kas, iespējams, bija mukusi no vilciena.

Pēc negadījuma Ivars esot izkāpis no automašīnas un piezvanījis policijai. Mašīnai skāde nebijusi liela – vien izsists lukturis un sabojāts sāns. Tad Ivars nostājies blakus stirnai, lai neaizlec projām, jo tā jau mēģināja celties kājās un bija atguvusies, un gaidījis policistus. Taču tad sekojuši visai dīvaini notikumi, kas rezultātā izvērtušies vardarbībā pret stirnu.

Paziņo, ka policisti, un nogalina stirnu

Pagājušas 15 minūtes, kad pēkšņi pie Ivara pirmais piestājis kāds garāmbraucošs džips, izkāpuši divi cilvēki un sākuši interesēties par notikušo. Mednieks pavēstījis viņiem, ka notriecis stirnu un gaidot policiju, bet svešinieki esot Ivaram paziņojuši, ka viņi zinot, kas šādā gadījumā jādara, un viņi stirnu ņemšot sev.

„Teicu - tas nav iespējams, bet viņi atbildēja - mēs jau esam no policijas -, paņēma cirvi un brutālā veidā nosita to dzīvnieku un ielika savā mašīnā iekšā. Teica man: ej, gaidi mašīnā policiju un par mums neko nezini,” tā vakara baisos notikumus atstāstīja Ivars, kurš vien paspējis fiksēt džipa numuru un to nodevis policijas rīcībā.

Policija izmeklē notikušo incidentu

Valsts policijas Zemgales reģiona pārstāve Ieva Sietniece „Degpunktam” apstiprināja, ka 18.februāra vakarā ap pulksten 19 ticis saņemts izsaukums. Zvanītājs informējis, ka Ozolnieku novada Cenu pagastā, ceļa posmā Ozolnieki – Dalbe notriekta stirna. "Zvanīja pats vadītājs, kurš brauca ar „Opel Omega”," informēja Sietniece.

Policija šobrīd pētot notikušā apstākļus, ņemot arī vērā negadījumā cietušā vadītāja sniegto informāciju, tā raidījumam norādīja Sietniece. Taču policijā pagaidām neatklāja, vai jau ir noskaidrotas tās personas, kas stirnu paņēma un aizveda ar džipu.

Nepretojās cirvja dēļ

Ivars pauda pārliecību, ka šāda rīcība, kāda norisinājusies negadījuma vietā, neesot attaisnojama. Viņš cerot, ka meža dzīvnieka gaļas tīkotāji saņems pelnīto sodu. Tikai tāpēc, ka svešiniekiem bijis rokās cirvis, Ivars neesot iedrošinājies stāties tiem ceļā.

„Neiedrošinājos lekt pretim, iebilst kaut ko, ja viņi stādās kā policijas darbinieki un džips tāds glauns – kas pie stūres sēdēja, izskatījās pēc biroja darbinieka, nevis lauķis kāds,” sacīja Ivars.

Arīdzan Valsts vides dienestā medību daļas pārstāvji pauduši pārsteigumu par notikušo, informēja „Degpunktā”, tomēr skaidrs, ka šāda stirnas aizvešana pēc likuma vērtējama tāpat kā nomedīšana malumedībās.

Komentāri (165)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu