Papes taurgovis devušās brīvsolī

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: en.wikipedia.org/Christophe cagé

Papes pļavās mītošās taurgovis, izmantojot sēņotāju vai ogotāju vaļā atstātos aploka vārtus, devušās brīvsolī.

Pasaules Dabas fonda pārstāvis Ints Mednis pastāstīja, ka aploku svētdienas vakarā vai pirmdienas rītā bija atstājušas 12 taurgovis, kas ikdienā ganās Papes polderī.

Dzīvnieki aizklīduši aptuveni 400 metru attālumā no aploka – apciemojuši kādu fermu, bet vēlāk devušies atpakaļ un ganījušies līdzās savai mājvietai.

Pirmdien visas taurgovis sadzītas atpakaļ aplokā.

Mednis atzina, ka laiku pa laikam aizmāršīgi sēņotāji, ogotāji vai pīļu mednieki atstāj vaļā aploku vārtus.

Šis nav pirmais gadījums, kad Papes dabas parkā mītošie savvaļas dzīvnieki atstāj aploku.

2008.gadā savu aploku pameta sumbri, kuri kopš tā laika brīvi klaiņo pa Papes dabas parka apkārtni. Sumbri jau kļuvuši par savvaļas dzīvniekiem un vairās no cilvēkiem.

Papes ezera apkārtne bija pirmā vieta Latvijā, kur Pasaules Dabas fonda dabiskās ganīšanas projekta ietvaros 1999.gadā tika ievesti pirmie 18 savvaļas zirgi, lai demonstrētu lielo zālēdāju nozīmi dabā un rosinātu videi draudzīgus atklātas ainavas atjaunošanas un saglabāšanas paņēmienus. Tagad Papes ezera austrumu piekrastes pļavās mīt taurgovis, savvaļas zirgi un sumbri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu