Līgatnes lāči iziet pastaigā ārpus sprostiem (16)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Ķekavas dzīvnieku patversmi «Mežavairogi» pārvestie Līgatnes lāči Puika un Mikus sper pirmos soļus ārpus sprostiem. Lāči patlaban ir atguvušies un, pēc ārsta vērtējuma, arī nesen veiktās operācijas pārcietuši veiksmīgi, šovakar informēja LNT ziņas.

Dienas lielāko daļu no Līgatnes dabas takām atvestie lāči pavada sprostos. Lāči Mikus un Puika uzvedas mierīgi, tāpēc viņi pa vienam drīkst doties pastaigā mazajā voljerā.

Lācenes piesardzīgas

Lāči īsās pastaigas laikā cenšas izošņāt katru mazā voljera stūrīti un nemitīgi sprauslā. Jauno iemītnieku darbības uzmanīgi vēro «Mežavairogu» lācenes Māra un Laima, kuras no jaunajiem kaimiņiem ievēro pamatīgu distanci.

Abas lācenes pagaidām nakšņo zem atklātas debess lielajā voljerā. Viņām tiks izveidoti atsevišķi sprosti, kurus sāks būvēt nākamnedēļ, un tad arī Līgatnes lāči varēs pastaigāties ārpus mazā voljera – jau plašākā teritorijā.

Lāči pēc operācijām atguvušies

Līgatnes lāčus pirms pārvešanas uz Ķekavas novadu iemidzināja un kastrēja. Nedēļu pēc operācijas abi lāči jūtoties labi, vēstīja LNT ziņas.

«Mūs mazliet satrauca, ka Mikum nebija nogājusi tūska, bet ārsts atbrauca, ļoti veiksmīgi lācis apsēdās un dabūjām redzēt, ka tūska šodien bija krietni mazinājusies, tā ka viss iet uz labo pusi,» klāstīja dzīvnieku patversmes «Mežavairogi» saimnieks Mārtiņš Priede.

Mikus un Puika «Mežavairogos» dzīvos, līdz Līgatnē būs uzbūvēts jauns lāču voljers. Pašlaik notiek jaunā voljera projekta izstrāde, paredzams, ka tas būs gatavs rudenī. Līdz tam lāči mitināsies Ķekavas novadā.

Ierosināts kriminālprocess

Jau vēstīts, ka Mikus un Puika uz «Mežavairogiem» tika pārvesti šogad, 9.maijā, no Līgatnes dabas taku voljera, no kura abi bija centušies tikt brīvībā. Tas notika pēc tam, kad ārpus voljera 22.aprīļa vakarā izspruka lācene Made, kuru pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem atgriezt voljerā nošāva 24.aprīlī. Tā bija Mades izbēgšana jau otro reizi pēdējā gada laikā.

Patlaban par Mades nošaušanu ir ierosināts kriminālprocess.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu