Polijā konstatē Āfrikas cūku mēri arī mājas cūkām

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijā pirmoreiz ir konstatēts Āfrikas cūku mēris (ĀCM) mājas cūkām, vēstīja Polijas ziņu aģentūra PAP, atsaucoties uz veterinārā dienesta vadītāju.

Saskaņā ar Polijas veterinārā dienesta paziņojumu ĀCM ir konstatēts divām mājas cūkām valsts ziemeļaustrumos Podlases vojevodistes Bjalistokas apriņķī, kas robežojas ar Baltkrieviju.

Slimību atklāja lauku saimniecībā, kur tika audzētas pavisam piecas cūkas.

Pēc tās apstiprināšanas visas cūkas tika nokautas un saimniecība tika dezinficēta.

Veterinārais dienests izveidoja un iezīmēja slimības zonu trīs kilometru rādiusā ap šo saimniecību, kā arī apdraudējuma zonu septiņu kilometru rādiusā.

ĀCM vīruss Polijā pirmoreiz tika konstatēts beigtai mežacūkai februāra vidū. Līdz šim valstī ir konstatēti deviņi infekcijas perēkļi mežacūku vidū. Visi saslimušie dzīvnieki atradās tuvu Baltkrievijas robežai.

Saistībā ar ĀCM atklāšanu Polijā Krievija un Baltkrievija noteica Polijas cūkgaļas ievešanas aizliegumu.

Cūkgaļas importu no Polijas uz laiku apturēja arī daudzas citas valstis.

ĀCM ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. ĀCM nav bīstams cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu