Āfrikas cūku mēri atklāj vēl divās piemājas saimniecībās un vienai meža cūkai Latgalē

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Āfrikas cūku mēris (ĀCM) atklāts vēl divās piemājas saimniecībās un vienai atrastajai meža cūkai Krāslavas un Dagdas novados, informēja Pārtikas un veterinārais dienesta ( PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe.

Viņa pastāstīja, ka ĀCM apstiprināts vienai mājas cūkai Kaplavas pagastā Krāslavas novadā. Pie mājas saimniecībā tika turētas 17 mājas cūkas, tostarp četras sivēnmātes, viens kuilis un 12 piena sivēni, vīruss konstatēts vienai sivēnmātei. Otrdien tika veikti visi slimību ierobežojošie pasākumi.

Saņemtie laboratorisko analīžu rezultāti apstiprināja ĀCM vīrusu arī vienai mājas cūkai Asūnes pagastā Dagdas novadā.

Tāpat ĀCM apstiprināts vienai atrastajai meža cūkai Krāslavas novada Indras pagastā.

Līdz šim ĀCM ir skāris 67 mežacūkas, 61 mājas cūkas 29 piemājas saimniecībās un vienā cūku fermā, kopumā iznīcinātas 502 mājas cūkas.

ĀCM ir ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. ĀCM nav bīstams cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu