Āfrikas cūku mēris atklāts meža cūkām Limbažos Umurgas pagastā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ Adrian Korte

Āfrikas cūku mēris ir atklāts meža cūkām Limbažu novada Umurgas pagastā, liecina informācija Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) mājaslapā.

«Limbažu novada Umurgas pagasta mežu masīvā piecām atrastajām meža cūkām saņemto laboratorisko analīžu rezultāti apstiprina Āfrikas cūku mēra vīrusu. Līdz šim Āfrikas cūku mēra vīruss meža cūkām Limbažu novada Umurgas pagastā nebija konstatēts,» vēsta PVD.

Tādējādi šogad Āfrikas cūku mēra vīruss Latvijā ir konstatēts 72 meža cūkām desmit novados un 20 šo novadu pagastos. Savukārt kopumā kopš 2014.gada jūnija Āfrikas cūku mēris Latvijā ir konstatēts 289 meža cūkām.

Mājas cūkām Āfrikas cūku mēris pēdējo reizi konstatēts pērn 17.septembrī.

Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu