Žurkas, prusaki un blaktis – līdz ar rudeni šie «ciemiņi» atkal nāk mājās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Žurkas, prusaki un blaktis – iespējams, daudziem tas būs pārsteigums, taču šie grauzēji un kaitēkļi joprojām mīt Rīgas daudzdzīvokļu mājās. Savukārt māju apsaimniekotāji ne vienmēr pietiekami aktīvi reaģē uz iedzīvotāju sūdzībām par šādiem nevēlamiem viesiem.

Kā norāda dezinfektors Edgars Garijevs, pagrabi ir visiemīļotākā žurku mitināšanas vieta. Speciālisti visbiežāk dodas tieši uz izsaukumiem par žurkām Rīgas daudzdzīvokļu mājā.

Edgars Garijevs, SIA Ekoskan dezinfektors:
Nebaidīšos teikt, ka 12 stundas noteikti dienā nepārtraukti notiek izsaukumi. Galvenokārt tie ir daudzdzīvokļu namu pagrabi. Peļu ir ļoti maz, pelēm vairāk patīk mitināties dzīvokļos. Pagrabos žurkas, ļoti daudz žurku…

Ja dezinfekcija ir nepieciešama mājas koplietošanas telpās, tad par to ir atbildīgs nama pārvaldnieks. Taču pēdējā laikā pieaug māju iedzīvotāju neapmierinātība ar apsaimniekotāju bezdarbību kaitēkļu apkarošanā.

Ilona Drišļuka, Veselības inspekcijas Sabiedrības veselības kontroles nodaļas vadītāja:
Ir tendence šīm te sūdzībām augt. Pagājušā gadā visā Latvijā mums bija 39 iesniegumi, kur varbūt apsaimniekotājs pietiekami aktīvi nereaģēja uz iedzīvotāju iesniegumiem. Šogad jau mums ir tādi 33 iesniegumi – visā Latvijā kopumā. Puse no tiem ir Rīgā un Rīgas reģionā.

Tikmēr uzrunātie rīdzinieki atceras laikus, kad prusaki un blaktis dzīvoja katrā dzīvoklī, un norāda, ka šodien kaitēkļus pamana, bet mazāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu