Uzskaitīs ziemojošos ūdensputnus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šodien un rīt, 15.janvārī, Latvijā uzskaitīs ziemojošos ūdensputnus, portālā «Dabasdati.lv» informē uzskaites koordinatore Antra Stīpniece.

Starptautiskā ziemojošo ūdensputnu uzskaite pasaulē šoziem notiks 51.reizi. Kopš 1967.gada janvāra Latvijā 42.reizi tiks veikta šāda uzskaite.

Kopš 2015.gada ziemojošo ūdensputnu uzskaite ir valsts monitoringa programmas sastāvdaļa. Katra monitoringa mērķis ir iegūt pēc iespējas labākus datus, pēc iespējas garāku datu rindu.

Stīpniece informē, ka pa visiem uzskaites gadiem Latvijas ziemošanas vietu sarakstā sakrājušās apmēram 700 rindiņu. «Diemžēl daudzām vietām uzskaišu vēsture sākas siltā ziemā un apraujas pirmajā vēsākā. Arī tas, ka iepriekšējās ziemās putnu izmantota vieta šogad aizbērta, nosusināta vai aizsalusi, ir svarīga informācija - tam ir domāts statuss «Suga nav novērota, kaut speciāli meklēta»,» norāda Stīpniece.

Uzskaites koordinatore lūdz putnu vērotājus sekot informācijai vietnē «Dabasdati.lv» un uzskaišu rezultātu ziņošanai izmantot tieši šo vietni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu