Reida laikā murdos atrod 150 kilogramus nēģu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektori kopā ar Valsts vides dienesta (VVD) Liepājas reģionālās vides pārvaldes Kontroles daļas Resursu kontroles sektora amatpersonām naktī no 23. uz 24. martu rīkoja profilaktisko reidu. Murdos konstatēti 150 kilogrami nēģu.

Reids tika rīkots Kuldīgas pilsētā pie Ventas rumbas ar mērķi nepieļaut makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpumus nēģu makšķerēšanas un zvejas lieguma periodā Ventas rumbas lieguma akvatorijā. Kopā reidā piedalījās 14 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas un četras Valsts vides dienesta Liepājas reģionālās vides pārvaldes amatpersonas.

Maluzvejnieki tiešā Ventas rumbas tuvumā netika konstatēti, bet apsekojot Ventas rumbas akvatoriju, tika uzieti 7 nelegālie nēģu murdi. Izņemot un konfiscējot murdus, konstatēts, ka tajos atrodas kopsummā 150 kg nēģu. Atbrīvojot nēģus no murdiem, tie tika palaisti atpakaļ Ventas upē.

Foto: Valsts policija

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgas atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas, bet juridiskajām personām — no 700 līdz 4300eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas.

Kopumā tiek rēķināts, ka zaudējumi par vienu nēģi mērāmi astoņu eiro vērtībā, taču ja šie zaudējumi ir gūti lieguma periodā, tad zaudējumi par vienu nēģi ir 40 eiro. Šajā gadījumā kopumā tika izņemti 150 kg nēģi, kas naudas izteiksmē pārsniedz piecu Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu kopsummu. Šādos gadījumos iestājas kriminālatbildība.

Šādi reidi notiek regulāri un Valsts policija sadarbībā ar Valsts Vides dienestu tos plāno rīkot arī turpmāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu