Pret sāpēm un slimībām: dzīvnieku akupunktūras centrs Ķīnā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnā izveidots akupunktūras centrs kaķiem un suņiem, kurā gādīgi saimnieki cenšas izdziedināt mājas mīluļus no sāpēm un citām vainām, vēsta aģentūra «Reuters».

«Ķīna ir slavena akupunktūras dēļ. Uzreiz atvedu uz šejieni kaķi, lai to izmēģinātu,» stāsta 74 gadus vecā Vana Sjiana, procedūras laikā turot sava kaķa ķepu.

Sieviete norāda, ka viņas četrkājainais mīlulis var «staigāt, lēkāt un pat kauties ar citiem kaķiem» pēc četrām procedūrām Šanhajas Tradicionālās medicīnas neiroloģijas un akupunktūras dzīvnieku veselības centrā.

Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas tradicionālās medicīnas piekritēji uzskata, ka garu, smalku adatu ieduršana dažādās ķermeņa vietās stimulē asins cirkulāciju un atbrīvo no sāpēm.

Centrs tika atvērts pirms četriem gadiem. Kopš tā laika akupunktūras procedūras tur veiktas vairāk nekā 2000 kaķiem un suņiem. Viena procedūra ilgst apmēram 45 minūtes un izmaksā aptuveni 33 eiro.

Veterinārās akupunktūras iedarbīgums nav pārliecinoši zinātniski pierādīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu