TOP 10: dīvainākie kaķu likumi ASV (25)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Blackangel

Likumdošana ASV štatos atšķiras, un tas attiecas arī uz likumiem par kaķiem. Dažās pilsētās pieņemti patiešām dīvaini likumi – grūti iedomāties, kas notiktu, ja tos ievērotu.

Gadsimtiem ilgi tiek mēģināts pieradināt kaķus pie kārtības, un gadsimtiem ilgi viņi dara tikai to, ko uzskata par pieņemamu. Pēc tam, kad likumdošanai nebija izdevies ietekmēt kaķu domāšanu, tā pārsviedās uz minču saimnieku iespaidošanu. Katrā ziņā šī likumdošanas joma joprojām ir ļoti jutīga, tāpēc jebkurš profesionāls jurists tai iet ar līkumu.

1. Visiem melnajiem kaķiem piektdienās, 13. datumā, ir jāvalkā kakla siksna ar zvaniņiem Frenčlikspringsā, Indiānā; bet kaķiem, dzīvojošiem Kreskilā, Ņūdžersijā, obligāti jāvalkā trīs zvaniņi, lai brīdinātu putnus par savu atrašanās vietu.

2. Kaķiem Internašionalfolsā, Minesotā, ir aizliegts vajāt un uzdzīt suņus telefona stabos.

3. Bārberā, Ziemeļkarolīnā, ar likumu ir aizliegtas cīņas starp suņiem un kaķiem.

4. Saimnieku kaķiem, kas palaisti ārā izskrieties Stērlingā, Kolorado, jābūt aprīkotiem ar pakaļējo gabarītuguni.

5. Kalifornijā kaķiem aizliegts publiski pāroties 1500 pēdu attālumā no skolām, baznīcām un krodziņiem, bet šā štata pilsētā Venturakountijā kaķi vispār nedrīkst bez atļaujas nodarboties ar seksu.

6. Dulutā, Minesotā, minči nedrīkst gulēt maizes ceptuvēs.

7. Cionā, Ilinoisā, ikvienam ir aizliegts piedāvāt kaķim aizdedzinātu cigareti.

8. Kolumbusā, Džordžijā, kaķi nedrīkst aurēt pēc plkst. 21.00.

9. Topekā, Kanzasā, neviens nedrīkst turēt vairāk par pieciem kaķiem, bet Šorvudā, Viskonsinā ģimenes limits ir divi minči.

10. Rīdsitijā, Mičiganā, aizliegts vienlaikus un vienuviet turēt kā mājas mīluļus kaķi un putniņu.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu