Labturības pārkāpumu dēļ pērn saimniekiem atņemti 169 suņi un 38 kaķi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Labturības pārkāpumu dēļ pērn saimniekiem atņemti 169 suņi un 38 kaķi, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta dati.

2015.gadā PVD saņēma 578 iesniegumi par iespējamiem labturības prasību pārkāpumiem istabas dzīvnieku turēšanā. 210 gadījumos konstatēti labturības prasību pārkāpumi. Pārbaudītas tika arī patversmes un dzīvnieku tirdzniecības vietas.

Administratīvo lietu ietvaros dzīvnieki tika izņemti 16 gadījumos - 169 no bija suņi, bet 38 - kaķi.

PVD rūpīgi izvērtē katru šādu gadījumu un dzīvniekus izņem tikai gadījumos, kad patiešām nav citas izejas. Turklāt nereti šādos gadījumos nemaz nav iespējams veikt pārbaudi, jo likums nedod PVD tiesības iekļūt privātpersonas īpašumā bez īpašnieka atļaujas, savukārt policija lielākoties neredz tiesisku pamatu iekļūt īpašumā bez saimnieku piekrišanas, norāda dienests.

«Gadījumos, kad PVD nākas veikt pārbaudes privātpersonu dzīvesvietās, jo saņemtas sūdzības par iespējamiem dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem, nākas saskarties ar visai bēdīgu ainu –

nereti lielu skaitu dzīvnieku tur cilvēki, kuri nespēj reāli novērtēt ne situāciju, ne savas iespējas,

tādējādi nodarot pāri gan dzīvniekiem, gan līdzcilvēkiem – kaimiņiem, radiniekiem. Ja dzīvnieku turēšanas apstākļi ir kritiski, PVD tos nākas izņemt, savukārt to

bijušajiem saimniekiem tiek noteikti milzu rēķini par dzīvnieku izmitināšanu patversmē, kurus tie nekad nespēs samaksāt,»

ikgadējā pārskatā konstatē PVD.

Dienests atgādina, ka dzīvniekam ir jānodrošina atbilstoši turēšanas apstākļi, pastaigas, ēdināšana un veterinārā aprūpe. Cilvēkiem būtu rūpīgi jāizvērtē savas iespējas turēt un rūpēties par vairāk nekā vienu dzīvnieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu