Spānijā pilsētas centrā novieto piepūšamu izkārnījumu, lai mudinātu savākt aiz suņiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas pilsētas Torrelodonesas pašvaldība pilsētas laukumā izvietojusi milzīgu piepūšamu izkārnījuma atveidu, īstenojot kampaņu, lai panāktu, ka suņu īpašnieki savāc savu mīluļu atstātos ekskrementus, vēstīja portāls «The Local».

Piepūšamā skulptūra, kas ir trīs metrus plata un vairāk nekā divus metrus augsta, izveidota, lai atgādinātu mājdzīvnieku īpašniekiem, ka aiz sava suņa ir jāsavāc.

Pašvaldība apgalvo, ka pilsētā, kas atrodas 25 kilometrus uz ziemeļrietumiem no galvaspilsētas Madrides un kurā ir 22 tūkstoši iedzīvotāju un 6000 suņu,

ik dienu atbildīgie dienesti savāc līdz pustonnai bezatbildīgu suņu īpašnieku atstātos dzīvnieku izkārnījumus.

Pašvaldības pārstāvis norādīja, ka piepūšamā skulptūra simbolizē apmēram šos 500 kilogramus izkārnījumu, kas ik dienu tiek savākti pilsētā.

Torrelodonesas iedzīvotāji tiek mudināti uzņemt pašbildes pie «milzu kakas» un publicēt tās sociālās saziņas vietnēs ar mirkļbirku #nomascacas (#vairsnekādukaku).

Mazākas «kaku skulptūras», kas veidotas no cementa un nokrāsotas brūnas, ir izvietotas tur, kur visbiežāk suņu īpašnieki nesavāc savu mājdzīvnieku izkārnījumus.

«Šis ir viens no lielākajiem šķēršļiem kopienas garam mūsu pilsētā. Ja esi suņa īpašnieks, lūdzu, palīdzi mums,» teikts pašvaldības aicinājumā, kas pievienots pie pastāvīgajām skulptūrām.

Pašvaldības visā Spānijā cenšas apkarot situāciju, kad suņu īpašnieki nesavāc savu dzīvnieku atstātos izkārnījumus.

Vairākas pilsētas ir ieviesušas to DNS pārbaudes, lai atklātu vaininiekus.

Aprīlī Madrides mērs paziņoja, ka

suņu īpašniekiem, kas nesavāc aiz sava dzīvnieka, būs nedēļas nogalēs jātīra pilsētas ielas.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu