Pārrunā iespējas atjaunot dzelzceļa satiksmi starp Tallinu un Varšavu .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Varšavā notikusi triju Baltijas valstu un Polijas dzelzceļa pārstāvju tikšanās, kuras laikā risināti dažādi ar dzelzceļa satiksmi saistīti jautājumi, tostarp iespēja atjaunot dzelzceļa satiksmi starp Tallinu un Varšavu, informēja Satiksmes ministrijas (SM) Preses nodaļas vecākā referente Zane Līdaka.

Mēģinājumi atjaunot tiešo dzelzceļa satiksmi starp Tallinu un Varšavu notiek Baltijas valstu un Polijas dzelzceļa sadarbības organizācijas ietvaros. Iepriekš no Igaunijas Varšavā varēja nokļūt, izmantojot vilciena maršrutu Tallina-Šeštoka, tad pārsēžoties vilcienā Šeštoka-Varšava. Taču šis vilciena maršruts tika slēgts, jo cieta lielus zaudējumus. Latvijas iedzīvotājiem šobrīd ir iespēja nokļūt Varšavā ar vairākkārtēju pārsēšanos - ar nakts vilcienu Rīga-Viļņa, vilcienu Viļņa-Šeštokai, vilcienu Šeštokai-Varšava, kā arī ar dienas vilcienu Rīga-Ļvova līdz Viļņai, tad ar vilcienu Viļņa-Varšava. Līdaka norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta tiešā satiksmē ar Varšavu un citu valstu pilsētām, taču tam nepieciešami papildu līdzekļi. Kā norādīja SM Dzelzceļa departamenta direktors Jānis Veidemanis, vilcienu vagonu tehniskajai modernizācijai būtu nepieciešami 700 000 latu, savukārt braukšanas nodrošināšanas izdevumi sasniedz 502 000 latu gadā. Līdaka piebilda, ka vilcienu satiksmei ir grūti konkurēt ar autotransportu un satiksmes autobusiem, jo, lai gan šajos transporta līdzekļos ir mazāks komforta līmenis, galapunktu tie sasniedz ātrāk un ir arī lētāki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu