Floridas fundamentālistu baznīca rīkos Korāna dedzināšanas dienu (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no Floridas fundamentālistu baznīcām, pieminot devīto gadskārtu kopš 11.septembra terora aktiem, gatavojas rīkot publisku Korāna dedzināšanu.

Geinsvilas Dova pasaules ietekmes centrs savā "Facebook" vietnē paziņojis, ka 11.septembrī rīkos "Starptautisko Korāna dedzināšanas dienu", aicinot citas reliģiskās organizācijas pievienoties cīņā "pret islāma ļaunumu".

"Islāms ir sātans," uzsver Dova centrs.

"Par 11.septembri atbildīgs ir islāms un šariāta likumi," sarunā ar aģentūru AFP izteicās mācītājs Terijs Džonss. "Mēs dedzināsim Korānu, jo domājam, ka pienācis laiks, kristiešiem, baznīcām, politiķiem celties kājās un teikt - nē, islāmam un šariāta likumiem nav vietas ASV."

"Mēs esam saņēmuši daudz nāves draudu no džihāda grupām, taču mēs nedrīkstam izrādīt bailes un mēs nedrīkstam atkāpties no savas ticības," piebilda Džonss.

Reakciju uz paziņojumu par Korāna dedzināšanu nav nācies ilgi gaidīt.

Piemēram, Fallūdžas islāmistu interneta forumā izskanējuši draudi izliet amerikāņu "asiņu upes" un uzsākt karu, "kādu jūs vēl neesat pieredzējuši".

Ieceri nosodījušas arī mēreno musulmaņu organizācijas, norādot, ka gan Floridā, gan visā ASV teritorijā spēkā pieņemoties islamofobija, kas varot novest pie tā saukto naida noziegumu skaita pieauguma.

Dova centrs plāno arī pret gejiem vērstu pasākumu - "No Homo Mayor Protest", kas notiks pirmdien pie Geinsvilas mērijas. Ar šo akciju fundamentālisti vēlas vērsties pret Kreigu Lovu, pirmo pilsētas mēru, kas atklātu atzinis, ka ir gejs.

Dova centra interneta vietnē var iegādāties arī T-kreklus ar uzrakstu "Islam is of The Devil" ("Islāms ir no sātana") un mācītāja Džonsa grāmatas.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu