Spiegošanā apsūdzētais Sidorovs vedis arī iereibušas militārpersonas; VDD uzsver - taksī nedrīkst pārrunāt sensitīvus jautājumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Krimināllietā apsūdzētais taksists Sergejs Sidorovs pirms tiesas sēdes Rīgas pilsētas tiesā, kurā sāks skatīt krimināllietu par spiegošanu Krievijas labā.
Krimināllietā apsūdzētais taksists Sergejs Sidorovs pirms tiesas sēdes Rīgas pilsētas tiesā, kurā sāks skatīt krimināllietu par spiegošanu Krievijas labā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Taksometra vadītāju Sergeju Sidorovu apsūdz par spiegošanu Krievijas labā. Apsūdzības savāktā informācija liecina, ka Sidorovs ziņojis, kur un kad vedis militārpersonas, vēsta TV3. 

Informācija tā sauktajiem “Baltijas antifašistiem”, kas tālāk nodota Krievijas specdienestiem, vākta sistemātiski un neslēptu naidu. Lūk šādu informāciju par Sidorova gaitām atklājusi izmeklēšana un tas izskanējis tiesā.

Sidorovs šivērējies ap Uzvaras parku, izspiegojot, ka starp smilšu kaudzēm noslēpta monumentu nojaukušo traktoristu personīgā automašīna. Okupekļa nojaucējiem “antifašisti” solīja atriebties.

Jūnijā Sidorovs okšķerējies ap armijniekiem, ziņojis, ka vedis iereibušas militārpersonas uz bāzi no bāriem.

Atklāts jautājums, cik daudz līdzīgu taksistu ir Rīgas ielās, kuri naidā pret Latviju klusām vāc visdažādāko informāciju Krievijas interesēs. VDD vērš uzmanību, ka profesionālā piederība netiek uzskatīta par riska kritēriju.

Taču VDD uzsver, ka publiskās vietās, tostarp taksometra salonā, nevajadzētu pārrunāt ar darbu saistītus vai citus sensitīvus jautājumus. Īpaši uzmanīgām jābūt personām, kuras strādā valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī tiesībaizsardzības iestādēs.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu