Noskaties Raidījums vērtē, cik pamatots ir apsaimniekotāja lēmums noraidīt Edītes Pauls-Vīgneres lūgumu (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Balvas par mūža ieguldījumu mākslā laureāte, tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere pirms "Purvīša balvas 2023" pasniegšanas ceremonijas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.
Balvas par mūža ieguldījumu mākslā laureāte, tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere pirms "Purvīša balvas 2023" pasniegšanas ceremonijas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Foto: Zane Bitere/LETA

Tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere lūgusi pie nama ārdurvīm ierīkot kāpņu margas, taču apsaimniekotāja sarīkotajā mājas iedzīvotāju aptaujā nav saņemta vairākuma piekrišana, vēsta raidījums "4. studija". 

Pirms kāda laika tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere vērsās pie sava nama apsaimniekotāja, lai pie mājas ieejas durvīm tiktu ierīkotas kāpņu margas, jo viņai veselības stāvokļa dēļ ir neiespējami bez pieturēšanās uzkāpt un nokāpt pa trepēm. Kundzei gan nav invaliditātes apliecības, taču šajā namā viņa mitinās jau 40 gadus un regulāri maksā īri.

Apsaimniekotājs "Nekustamā īpašuma pārvalde" sarīkoja iedzīvotāju aptauju, vai pārējie kaimiņi piekrīt, ka kāpnēm pie ieejas durvīm nepieciešamas margas. Izrādās – nepiekrīt vis!

"Tātad lēmums nav pieņemts. Kopējās izmaksas viņi pateica – 230 eiro. Tikai trīs ir "par" un 32 "pret" tad iznāk. Bet viņi nav "pret", viņi vienkārši nav piedalījušies," stāstīja Pauls-Vīgneres kundze.

To, ka pat pie pāris pakāpieniem ir nepieciešamas margas, apliecinot arī viņas brālis – maestro Raimonds Pauls, kurš arī pārvietojas ar spieķa palīdzību.

SIA "Nekustamā īpašuma pārvalde" vadītājs ar LTV raidījumu "4. studija" sazinājās tikai ar savas sekretāres starpniecību un paziņoja: "Ja reiz iedzīvotāju kopība ir nolēmusi, ka margas nav jāierīko, neko Vīgneres kundzei palīdzēt nevar."

Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāvis Ivars Balodis zināja stāstīt, ka parasti iedzīvotāju aptaujas rīko tad, ja runa ir par pamatīgu, kapitālu būvi, kas nepieciešama, lai uzlabotu vides pieejamību.

"Pie tādām elementārām lietām kā rokturiem, kas nav nekas īpašs, reizēm pat nav uz invaliditāti attiecināms, bet izmantot var visi, tur nevajadzētu nekādus parakstus," uzsvēra Balodis.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu