Tusks veic pārkārtojumus Polijas valdībā

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas premjerministrs Donalds Tusks.
Polijas premjerministrs Donalds Tusks. Foto: Reuters/ScanPix

Polijas premjerministrs Donalds Tusks piektdien veicis pārkārtojumus valdībā, nomainot četrus ministrus, kuri nākamajā mēnesī kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Pārkārtojumi tiek uzskatīti arī par iespēju ienest jaunu enerģiju Tuska valdībā, kas stājās amatā decembrī un sāka dziļas reformas daudzās jomās, tai skaitā tieslietu sfērā un mediju sektorā.

"Šodien pienācis laiks ieviest kārtību, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc mēs kopīgi nolēmām veikt šīs pārmaiņas," paziņoja Tusks.

Valdību atstājuši kultūras ministrs Bartlomejs Senkevičs, iekšlietu ministrs Marcins Kirvinskis, valsts aktīvu ministrs Boriss Budka un attīstības un tehnoloģiju ministrs Kšištofs Hetmans.

Turpmāk iekšlietu ministra amatu ieņems Tomašs Semoņaks, kurš iepriekšējā Tuska valdībā no 2011.gada līdz 2015.gadam bija aizsardzības ministrs. Kamēr turpinās karš Ukrainā, viņš saglabā arī speciālo dienestu koordinatora amatu.

Kultūras ministres amatu ieņēmusi Hanna Vrobļevska, savukārt Jakubs Jarovskis iecelts par valsts aktīvu ministru. Ministrija pašlaik veic revīziju, lai atklātu nesaimnieciskas rīcības gadījumus.

Par jauno attīstības un tehnoloģiju ministru kļuvis pieredzējušais politiķis un likumdevējs Kšištofs Pašiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu