Propagandists Solovjovs palīdzējis Ivļejevai “pareizi atvainoties” par “gandrīz kailo” ballīti (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas propagandists Vladimirs Solovjovs.
Krievijas propagandists Vladimirs Solovjovs. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas propagandists Vladimirs Solovjovs palīdzējis Krievijas televīzijas raidījumu vadītājai un blogerei Anastasijai Ivļejevai “pareizi atvainoties” par viņas rīkoto “gandrīz kailo” ballīti, kas Krievijā izraisīja pamatīgu skandālu, vēsta Krievijas neatkarīgais televīzijas kanāls “Doždj”.

Projekts, kas paredzēja Ivļejevas atgriešanos publiskajā telpā pēc krišanas nežēlastībā saistībā ar pagājušā gada beigās notikušo ballīti, tika saskaņots ar Kremli.

Viens no Ivļejevas konsultantiem šajā periodā bija propagandists Solovjovs, pavēstīja “Doždj” žurnāliste Jūlija Taratuta, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Avoti norādījuši, ka “atgriešanās projektu” vadījis Krievijas prezidenta administrācijas sabiedrisko projektu pārvaldes vadītājs Sergejs Novikovs.

Iepriekš vairāki avoti neatkarīgajam medijam “Meduza” Novikovu bija nodēvējuši par Krievijas kultūras “galveno cenzoru”, kura vadītā iestāde veido kultūras darbinieku “melnos sarakstus”.

Kā apgalvo “Doždj” žurnāliste,

Solovjovs bija iesaistīts Ivļejevas “Telegram” kanāla paziņojumu sagatavošanā. Šajos ierakstos Ivļejeva pauda atbalstu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam.

Solovjovs arī esot ieteicis Ivļejevai “noiet ēnā un nekaitināt cilvēkus, līdz kaislības norims un vara pārdomās”.

Ivļejevas paziņas gan uzskatot, ka Solovjova taktika drīzāk esot izgāzusies, nevis bijusi veiksmīga.

Anastasija Ivļejeva pagājušā gada decembrī Maskavas klubā “Mutabor” rīkoja “gandrīz kailo” ballīti, kas Krievijā izraisīja pamatīgu skandālu.

Attēli no ballītes nonāca internetā un izraisīja Krievijas varas iestāžu un pašreizējo varu atbalstošo aktīvistu sašutumu un nosodījumu.

Daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kas apmeklēja šo ballīti, nokļuva melnajos sarakstos. Virkne slavenību pēc tam atvainojās.

Pati Ivļejeva publiski atvainojās pat divas reizes.

Vēlāk pret Ivļejevu tika ierosināta lieta par Krievijas armijas “diskreditēšanu".

Maija sākumā Ivļejeva izdzēsa visus ierakstus no sava “Instagram” konta. Šomēnes viņa arī sniedza interviju, kurā viņa apgalvoja, ka nesen bijusi Donbasā atbalstīt Krievijas kareivjus. Tāpat viņa arī uzsvēra, ka vienmēr ir izjutusi simpātijas pret diktatoru Putinu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu