CNN: Bin Ladens ērti iekārtojies Pakistānā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viens no pasaulē meklētākajiem teroristiem Osama bin Ladens un viņa vietnieks Aimans az Zavahiri ērti dzīvo mājās Pakistānas ziemeļrietumos, netālu viens no otra, ziņo CNN, atsaucoties kādas NATO amatpersonas teikto.

"Neviens no teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" vadoņiem nedzīvo alā," paziņoja amatpersona, kura vārds atklāts netiek, pamatojot to ar izlūkošanas datu slepenību. Teroristiskā grupējuma vadība dzīvojot diezgan lielā komfortā, vietējo un Pakistānas izlūkdienestu aizsardzībā, skaidro amatpersona.

Oficiāli Pakistāna vairākkārt noliegusi, ka aizsargātu "Al Qaeda" biedrus.

Anonīmā NATO amatpersona CNN stāsta, ka rajons, kurā bin Ladens, domājams, dzīvo un pārvietojas, atrodas valsts ziemeļrietumos netālu no Ķīnas robežas, tāpat terorists pēdējos gados, iespējams, bijis Afganistānas pierobežā. Bin Ladena iespējamā atrašanās vieta aptver simtiem kvadrākilometru lielu platību un ir valsts daļā, kura atrodas stingrā neatkarīgu vietējo cilšu kontrolē.

Amatpersona neatklāj, kādā veidā NATO ieguvis šādu informāciju, taču viņa izteikumi balstoties slepenos alianses izlūkošanas dokumentos.

Jāatzīmē, ka kalnainie Pakistānas rajoni, kas robežojas ar Afganistānu, jau iepriekš minēti kā ticamākā bin Ladena paslēptuve. Par terorista galvu ASV varasiestādes piesolījušas 25 miljonu ASV dolāru lielu atlīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu