Tiesa par Asanža izdošanu Zviedrijai notiks februāra sākumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas tiesā šodien notika sēde, kurā bija jāskata vietnes "WikiLeaks" dibinātāja Džūljena Asanža izdošana Zviedrijai, taču pēc īsās sēdes viņa advokāti paziņoja, ka tiesa šo jautājumu nolēmusi skatīt nākamajā mēnesī, ziņo BBC.

Ieplānots, ka tiesas sēde par Asanža izdošanu Zviedrijai notiks 6. un 7. februārī.

39 gadus vecais Asanžs decembrī tika arestēts Lielbritānijā, taču deviņas dienas vēlāk no aresta atbrīvots, viņam nosakot mājas arestu un drošības naudu 240 000 mārciņu (199 000 latu) apmērā. Viņa advokāti patlaban cīnās pret austrālieša izdošanu Zviedrijai, kur viņš apsūdzēts dzimumnoziegumos. Asanžs visas apsūdzības noliedz un saista ar savu profesionālo darbību "WikiLeaks" ietvaros. 

Vietne "WikiLeaks" publiskojusi desmitiem tūkstošus slepenu ASV militāro dokumentu par karadarbību Afganistānā un Irākā. Tāpat vietne sākusi publiskot vairāk nekā 250 tūkstošus ASV diplomātu Vašingtonai sūtīto vēstījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu