Kunilings un svingeru ballīte trīsdesmitajos. Uz āķiem caurdurta sievietes miesa. Paskaties publiskā vietā uz sievietes seju viņas orgasma brīdī. Vesels maiss ar vīriešu daiktiem. Roka, kas ievietota siltā vagīnā. "Laternas" fotosesija, kuras dēļ atlaida muzeja vadību. Geji padomju Latvijā. Krūzings Pierīgas pludmalēs. Skices no seksuālās audzināšanas dižpārdokļa "Mīlestības vārdā". Wow! Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) no šodienas skatāma līdz šim skandalozākā muzeja izstāde - "Iekāres vārdā". TVNET bija unikāla iespēja vieniem no pirmajiem aplūkot šo ģeniālo izstādi, kas, kā paredzams, daudziem izraisīs ja ne šoku, tad dziļas pārdomas. Ko īsti var skatīt ekspozīcijā, kura iesakāma auditorijai 18+? Kāda ir seksualitāte, kas liek aizdomāties un domāt? 

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) no šodienas līdz jūlija beigām būs skatāma līdz šim skandalozākā izstāde muzejā - "Iekāres vārdā". Kā saka viens no izstādes kuratoriem, filozofs Igors Gubenko, jācenšas sabiedrībā rosināt aktīvas debates par tabuētām, bet eksistenciāli svarīgām tēmām un veicināt dažādības pieņemšanu Latvijas sabiedrībā. "Jo tur, kur nav vietas daudzveidībai, nav vietas arī brīvībai," uzsver Gubenko.

Stāsts, kas klejo aizvien starp muzeja darbiniekiem ir šāds. 1995. gadā LNMM muzejā Rīgas Biržā, kas tajā laikā atradās Rīgas pilī, naktī starp antīko nolējumu darbiem tika fotogrāfēta Jūlijas erotiskā fotosesija. Pēc žurnāla "Laterna" fotosesijas tā brīža direktorei bija jāatvadās no amata. "Uz šodienas fona "Laterna" ir pilnīgs viktoriānisms," komentē agrākais žurnāla redaktors Māris Zanders. Taču precedents liek aizdomāties par spriedzi starp kailuma attēlojumiem klasiskajā tēlniecībā un komerciālajā erotiskajā fotogrāfijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X