Kas notiek, ja uzzini, ka esi interseksuāla? (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Tas ir stāsts par Andru, deviņpadsmitgadīgu paukotāju, kuras dzīve pilnībā izmainās, uzzinot, ka viņa ir interseksuāla. Andra tiek iemesta šķietami nebeidzamā un skarbā medicīnas pasaulē, kas izaicina viņas identitāti.

2024. gada 6. maijs

Informācija presei

"Tas, ko nedrīkstu teikt" ir īsfilma, kas aplūko provokatīvu jautājumu - kam ir teikšana pār mūsu ķermeni? Vai ķermenis ir tikai bioloģiskās reprodukcijas līdzeklis, vai arī mūsu unikāli personīgās iekšējās pasaules paplašinājums?

Sonias Komarovas un Emīlijas Karetņikovas rūpīgi izstrādātais scenārijs vēsta personisku stāstu.

Kā atklāj filmas režisore Sonia Komarova, filmas stāsta pamatā ir viņas pašas, kā arī filmas galvenās lomas atveidotājas Sašas Komarovas personīgā pieredze. Viens no šādiem mirkļiem - ieslēgšana ārsta kabinetā un izteikts brīdinājums, ka neviens nekādā gadījumā nedrīkst uzzināt patiesību par to, kas notiek ar šīs personas ķermeni. Mēs uzskatām, ka ir svarīgi dalīties ar šo un citiem stāstiem, ne vien veicinot izpratni par interseksualitāti, bet arī kopjot attieksmi pret cilvēkiem, kuri atšķiras.

Filmas režisore: “Tas, ko nedrīkstu teikt" ir man personīgi tuvs projekts, balstīts manā pašas pieredzē kā interseksuālai personai. Interseksuālo personu komūna nemitīgi cīnās par cieņpilnu medicīnisko aprūpi. Izpratnes veicināšana par šādām cīņām un par interseksuālām personām kopumā ir būtiska, cīņā par pārmaiņām.”

Šobrīd norit filmas uzņemšanas priekšdarbi, un tās pirmizrāde ir plānota 2025. gada vasarā. Tomēr, lai veiksmīgi īstenotu filmas ieceri, komanda ir sākusi pūļa finansēšanas kampaņu platformā Indiegogo. Filmas producents un studijas “Neonorma” vadītājs Emīls Alps atzīst: “Lai arī īsfilmu veidošanas galvenais dzinējspēks ir kaislīgi un enerģijas pilni kino veidotāji, šo darbu īstenošana ir finansiāli prasīga. Katras filmas veidošanas aspekts pieprasa zināmus finansiālos resursus, un, lai arī lielākā daļa mūsu komandas ir gatavi strādāt bez atalgojuma, pastāv izdevumi, kurus nespējam nodrošināt bez ārējas palīdzības.”

Mēs ticam, ka stāsti spēj iedvesmot pārmaiņām, kā arī veicināt empātiju. Atbalstot šo projektu, jūs ne vien palīdzat filmas tapšanai; jūs atbalstāt iekļaujošas un uz sapratnes balstītas sabiedrības veidošanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu