Krievu tūristu dīvainās izklaides protestu pārņemtajā Ēģiptē (79)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Otrdiena, 8.februāris, - nu jau 15.protestu diena nemieru pārņemtajā Ēģiptē. Ēģiptiešiem gatavojoties jaunām protesta akcijām, daļa krievu tūristu par notiekošo ir sajūsmā, uztverot to kā savdabīgu izklaižu veidu, ziņo newsru.com.

Krievu mediji raksta, ka Krievijas pilsoņi ar prieku izejot ielās un iejūkot saniknoto protestētāju pūļos. Pārgalvīgo tūristu mērķis uz grautiņu fona esot vismaz nofotografēties. Savukārt visdrosmīgākie līdz ar ēģiptiešiem iesaistoties pilsētas un automašīnu demolēšanā, paralēli to visu arī filmējot. Šāda ekstrēmo izklaižu videolente un asinis uzkurinošs piedzīvojums esot kā radīts krievu tūristiem, atklāj aculiecinieki.

Jāatgādina, ka situācija tūristu iecienītajā Ēģiptē joprojām ir ļoti saspīlēta - ielās izvietota armija, notiek vardarbība un daudzas pasaules valstis savus pilsoņus no valsts evakuē.

Foto: AFP/LETA

Ēģiptieši protestiem gatavojas ar jaunu sparu

Kairas centrālajā laukumā šodien protestētāji no jauna prasīja prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos, raksta BBC. Nu jau divas nedēļas laukumu neatstāj tūkstošiem izturīgāko ēģiptiešu - aiziešot viņi no turienes vien tad, kad prezidents paziņos par atkāpšanos. Laukumā nemitīgi atrodas arī bruņotie spēki un bruņutehnika, kas demonstrantus cenšas ierobežot.

Kopš Ēģiptes opozīcija sākusi oficiālas sarunas ar valdību, panākts visai mazs progress, un pagaidām nekas neliecina, ka prezidents varētu atkāpties. Varas pārstāvji opozīcijai piekāpušies virknē prasību, tomēr opozīcija norāda, ka tas joprojām ir gaužām maz un nepietiekami. Mubaraks paziņojis, ka neatkāpsies, lai valstī neizraisītu vēl lielāku haosu, taču pēc 30 prezidenta krēslā pavadītajiem gadiem sola uz augsto amatu septembrī paredzētajās vēlēšanās atkārtoti nekandidēt.

Foto: AFP/LETA

Palielina algas

Cenšoties panākt sabiedriskā noskaņojuma uzlabošanos, valdība paziņojusi, ka par 15% tiek palielinātas algas tiem sešiem miljoniem ēģiptiešu, kuri strādā valsts algotu darbu.

Amerikas Savienotās Valstis, kas cieši seko notiekošajam Ēģiptē, paziņojušas, ka šis lēmums iezīmē kompromisu krīzes risināšanā.

Protestētāju galvenā prasība joprojām ir prezidenta atkāpšanās. Viņa režīms tiek apsūdzēts korupcijā un represijās pret valsts iedzīvotājiem - režīma pretiniekiem. 

Komentāri (79)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu