Omīte-interneta atvienotāja nezinot, kas internets tāds ir

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Todd Huffman

75 gadus vecā tantiņa, kura pagājušajā nedēļā tika arestēta par kabeļa pārciršanu, kas ar Internetu apgādā Gruziju un Armēniju, ar asarām acīs dievojas, ka notikušajā nav vainīga un nemaz nezinot, kas tas internets tāds ir, raksta "Daily Telegraph".

Pensionāre Hajastana Šakariana apsūdzēta ļaundarībā, kuras rezultātā tūkstošiem cilvēku Armēnijā un Gruzijā stundām ilgi palika bez interneta sakariem. Izrādās, omīte, meklējot metāllūžņus, ar lāpstu pārcirta optisko interneta kabeli.

Kuriozais stāsts apceļoja medijus visā pasaulē, un interese par sirmo kundzi nerimst arī nedēļu pēc notikušā. "Daily Telegraph" raksta, ka Hajastana nemaz nezinot, kas tas internets tāds ir. "Es nepārrāvu to kabeli. Es to fiziski nevarētu izdarīt," raudošā sieviete stāstījusi žurnālistiem.

Tantiņa dzīvo nabadzīgajā Gruzijas ciematā Armazi un stāsta, ka liktenīgajā dienā tikai vākusi malku.

"Man nav ne jausmas, kas tas Internets tāds ir,"

paziņoja Hajastana.

Omīte tagad apsūdzēta sveša īpašuma bojāšanā, un, ja tiks atzīta par vainīgu, viņai draud pat trīs gadu cietumsods.

Radinieki lūdz kundzi apžēlot

"Mana māte nav vainīga. Viņa tagad visu laiku raud. Viņai ir tik bail," stāsta viņas dēls Sergo.

Tikmēr Gruzijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka, neskatoties uz Hajastanas apgalvojumiem par savu nevainīgumu, viņa varas pārstāvjiem jau esot atzinusies, ka kabeli pārrāvusi.

Bez interneta paliek 90% Armēnijas

Uzņēmums "Georgian Railway Telecom" norāda, ka optiskā kabeļa bojājuma dēļ bez interneta uz gandrīz 12 stundām palika 90% lietotāju Armēnijā, interneta traucējumi skāra arī daļu Gruzijas.

Taču, lai gan uzņēmums apgalvo, ka optisko interneta kabeli īpaši apsargā, šī nav pirmā reize, kad tas bojāts. Nopietni interneta darbības traucējumi reģionā bija arī 2009.gadā, kad to pārrāva kāds vīrietis, kurš arī meklēja metāllūžņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu