Video Rēzeknē ar vērienu aizvadīta militārā parāde (1)

TVNET/LETA
Papildināts 16:12, 4. maijs, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Dieziņš (Aizsardzības ministrija)

Atzīmējot Latvijas neatkarības atjaunošanas 34.gadadienu, sestdien Rēzeknē norisinājās Nacionālo bruņoto spēku diena, kā arī militārā parāde,  informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa. Ja video nav skaņas, nospied ar labo pogu uz ekrāna un izvēlies Show All Controls/Rādīt visas vadīklas 

Pasākums sākās plkst.9 ar dievkalpojumu Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē, bet pulksten 11 pie Latgales Atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai" notika Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un Jaunsardzes vienību un tehnikas parāde. Parādi papildināja aviācijas pārlidojumi.

Pēc parādes no plkst.11 līdz 16 stāvlaukumā pie Kultūras nama iespējams aplūkot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību spēju tehnikas displejus, savukārt Rēzeknes 2.vidusskolas stadionā līdz plkst.16 varēs aplūkot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību spēju informatīvos stendus un Valsts robežsardzes vienības kinologu paraugdemonstrējumus.

Festivāla parkā līdz plkst.16 norisinājās mājražotāju un amatnieku tirdziņš, bija iespēja apmeklēt Zemessardzes rekrutēšanas stendu, kā arī notika speciālo operāciju spēku paraugdemonstrējums, Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas un Valsts robežsardzes kinologu suņu paraugdemonstrējumi. Tāpat arī bija iespēja vērot Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra defilē programmu.

Jau tradicionāli 4.maijā Nacionālie bruņotie spēki rīko militāro parādi kādā no Latvijas vēsturiskajiem novadiem. Pērn tā notika Vidzemē, Alūksnē, bet šogad šo īpaši nozīmīgo un vēsturisko Latvijas valsts svētku pasākumu uzņemt ir gods Latgalei, pilsētai Latgales sirdī - Rēzeknei.

Nākamgad reģionālā militārā parāde notiks Talsos.

Nacionālo bruņoto spēku dienas organizēšanu kādā no Latvijas novadu centriem aizsardzības nozare uzsāka 2012.gadā, lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā.

Sprūds: Karš Ukrainā ir atgādinājums par brīvības uguns trauslumu

Krievijas īstenotais nežēlīgais karš Ukrainā ir skaudrs atgādinājums tam, cik trausla ir brīvības uguns, sestdien uzrunā reģionālajā militārajā parādē Rēzeknē sacīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Viņš teica, ka, svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, nepieciešams skaidri apzināties, ka pasaule ir nepastāvīga, mainīga, un brīvība nav pašsaprotama vērtība. "Mums visiem jābūt pastāvīgā sardzē par to," uzsvēra Sprūds, piebilstot, ka Latvijas drošības stūrakmens ir arī dalība NATO.

Tāpat ministrs pauda, ka Latvijas drošība ir atkarīga no tā, cik sabiedrība ir vienota savā ticībā un gatavībā aizstāvēties. "Tā ir mūsu kopēja atbildība," norādīja Sprūds.

Vienlaikus aizsardzības ministrs pauda pateicību karavīriem, zemessargiem un jaunsardzei par dalību parādē un valsts aizsardzībā. Viņš sacīja, ka parādes dalībnieki ar savu piemēru, patriotismu un pašaizliedzību iedvesmo ikvienu cilvēku aizstāvēt valstiskās vērtības.

"Ar savu gribu un gatavību aizstāvēt un sargāt valsti jūs iedvesmojat. Mums visiem ir jādomā un jārīkojas no drosmes un pārliecības, nevis no baiļu pozīcijām," pauda Sprūds.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu