Ukraina apsver iespēju aizliegt vairākas populāras multfilmas (41)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Valsts komisija sabiedrības morāles aizstāvībai sasaukusi īpašu sēdi, lai apspriestu vairāku populāru multiplikācijas filmu ietekmi uz bērniem un iespējamu to aizliegšanu valstī, trešdien vēstīja laikraksts «Ukrainskaja pravda», atsaucoties uz komisijas mājaslapā pieejamo informāciju.

Laikraksts ziņoja, ka šāda lēmuma iemesls ir pētījums par tādām bērnu vidū populārām multiplikācijas filmām kā «Sūklis Bobs», «Maša un lācis», «Teletūbiji», «Pokemoni» un «Simsoni», kas, pēc pētījuma autoru domām, apdraud bērnu morāli.

Pēc pētījuma tapušās brošūras anotācijā norādīts, ka 56 lappuses garajā pētījumā ir analizētas dažādas pašlaik populāras multiplikācijas filmas un «pētījumā noskaidrots, ka visas šīs multiplikācijas filmas, šie specprojekti ir vērsti uz ģimenes sagraušanu, izvirtību propagandu, narkomāniju un tamlīdzīgām lietām».

Kā piemērus pētījuma autori min to, ka Sūklis Bobs ir homoseksuāls, «Maša un lācis» ir multiplikācijas filma, kas piemērota vien no pusaudžu vecuma.

Pētījuma autori norādīja, ka multiplikācijas filmas ir «eksperiments ar bērniem, kurā no bērniem un jauniešiem plānots izveidot noziedzniekus un izvirtuļus», bet psiholoģe Irīna Medvedeva skaidrojusi, ka šādu multfilmu skatīšanās dēļ bērni sāk «taisīt nepiemērotas grimases mazpazīstamu pieaugušo klātbūtnē, ķircinās, skaļi smejas, demonstratīvi atkārto dažādas muļķības».

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu