Īrijas sociālais dienests palīdz piecu bērnu mātei no Latvijas (70)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no "The Argus"

Īrijas sociālais dienests sācis maksāt bērnu pabalstu un bezdarbnieka pabalstu piecu bērnu mātei no Latvijas, kas Īrijā palikusi bez iztikas līdzekļiem un zaga veikalos pārtiku, vēsta «Baltic Ireland».

Kaut arī Guna Ļevčenkova Īrijā nav oficiāli strādājusi, sociālais dienests atkārtotā izskatīšanā apstiprinājis viņas pieteikumu uz bezdarbnieka pabalstu. Dienests apstiprinājis arī Ļevčenkovas pieteikumu uz bērnu pabalstu, pavēstīja sievietes advokāts.

Dundalkā tiesas priekšā 2010.gadā stājās piecu bērnu māte no Latvijas, kura pieķerta zogam pārtiku, mājsaimniecības preces un apģērbu no vairākiem Dundalkas veikaliem.

Ļevčenkova tiesā sacīja, ka viņa zagusi depresijas iespaidā un nepieciešamības pabarot un apģērbt bērnus dēļ, jo sievietes vienīgie ienākumi ir aptuveni 50 eiro mēnesī (35 lati), ko viņa saņem pabalstos no Latvijas.

Ļevčenokas lietas izskatīšana kopš tā laika vairākkārt atlikta, tiesnesim dodot atbildīgajiem dienestiem rīkojumu nodrošināt sievietei sociālo palīdzību. Taču visi sievietes pieteikumi dienestos līdz šim noraidīti.

Iepriekš Ļevčenkovai Īrijā visi sociālie pabalsti tika atteikti. Lietas izskatīšana notiek jau gandrīz divus gadus.

Tiesnesis Viljams Hamils pauda sašutumu par situāciju, atzīstot, ka vienīgais veids, kā viņš varētu atrisināt Ļevčenkovas jautājumu, ir «apcietināt māti, lai kāds kaut ko darītu».

Dundalkas tiesas tiesnesis iepriekš apsūdzētajai piedāvāja atgriezties Latvijā, taču sieviete labāk vēlas palikt Īrijā, jo Latvijā viņas situācija nav bijusi labāka. Bērnu tēvs arī ir bezdarbnieks un valsts pabalstus nesaņem.

Tagad advokāts lūdza atlikt lietas izskatīšanu sakarā ar nenokārtotiem jautājumiem attiecībā uz mājokļa īres parādu un nesamaksātiem elektrības rēķiniem.

Ļevčenkovas lietas izskatīšana tika atlikta līdz 25.oktobrim.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu