Brahimi Damaskā ticies ar Asadu (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Arābu līgas īpašais pārstāvis Lahdars Brahimi pirmdien Damaskā ticies ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

«Man bija gods tikties ar prezidentu un, kā parasti, mēs apmainījāmies uzskatiem par daudziem soļiem, kas ir jāsper nākotnē,» Brahimi sacīja žurnālistiem Damaskā, kur viņš ieradās vizītē svētdien.

ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis sacīja, ka krīze Sīrijā «vienmēr rada satraukumu» un pauda cerību, ka «visas puses ir par risinājumu, kas vieno Sīrijas tautu».

«Asads pauda savus uzskatus par situāciju un es viņam pastāstīju par to, kā tikos ar līderiem no reģiona un ārpus [reģiona],» teica Brahimi.

Iepriekšējo reizi Brahimi ieradās Sīrijā 19.oktobrī ar nolūku panākt pamieru musulmaņu četru dienu svētku «Eid al Adha» laikā. Lai gan vienošanās par pamieru tika panākta, tas nenoturējās pat vienu dienu.

Pēc Londonā bāzētās nevalstiskās organizācijas «Londonas Cilvēktiesību observatorija» datiem, kopš 2011.gada marta ilgstošajos nemieros pret Asada režīmu Sīrijā jau gājuši bojā vairāk nekā 44 tūkstoši cilvēku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu