Austrumu slimnīcā nogādāti vēl 14 karā Ukrainā smagi cietušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Millere/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) ceturtdien, 25. aprīlī, tika nogādāti vēl 14 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki, informē slimnīca.

NMPUK pacientus sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda - dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no NMPUK, Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas. Visiem pacientiem tika veikts vispusīgs veselības stāvokļa skrīnings - dažādi diagnostiskie un laboratoriskie izmeklējumi, pārbaudot arī multirezistento infekciju iespējamo klātbūtni.

Pēc izmeklējumu veikšanas NMPUK - atkarībā no traumu specifikas - pacienti dosies uz citām Latvijas ārstniecības iestādēm.

Ukrainas karā cietušie pacienti uz Austrumu slimnīcu regulāri tiek atgādāti, pateicoties labdarības projekta "M-Help.com" dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka privātai iniciatīvai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, ir aprīkojis un pārbūvējis autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu