Katara var izraidīt teroristu grupējuma "Hamās" līderus (1)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Katara ir gatava pildīt ASV lūgumu un izraidīt no valsts palestīniešu grupējuma "Hamās" vadību, ja tas būs nepieciešams, vēsta Izraēlas laikraksts "Times of Israel", atsaucoties uz avotiem.

Atbilstoši ASV laikraksta "Washington Post" ziņām ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens aprīlī sarunā ar Kataras vadību paziņojis par nepieciešamību izraidīt "Hamās" vadību, ja grupējums turpinās noraidīt priekšlikumus par vienošanos ar Izraēlu par ķīlnieku atbrīvošanu un uguns pārtraukšanu.

Kā sacījis "Times of Israel" sarunbiedrs, Vašingtona var vērsties pie Kataras ar attiecīgu lūgumu, ja "Hamās" kārtējo reizi noraidīs vienošanos, ko paredzēts apspriest sestdien Kairā.

Kataras vadība jau ieteikusi "Hamās" pārstāvjiem laikus raudzīties pēc jaunas apmešanās vietas, sacījis "Washington Post" avots.

"Hamās" delegācija sestdien devusies uz sarunām Kairā.

Starpnieki Izraēlas un "Hamās" sarunās ir Katara, Ēģipte un ASV.

Kā vēsta ziņu aģentūra "Reuters", ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktors Viljams Bērnss jau ieradies Ēģiptes galvaspilsētā, lai piedalītos sarunās.

Sarunas par karadarbības pārtraukšanu jau vairākus mēnešus ilgst bez īpaša progresa.

Izraēla uzstāj, ka vēlas iznīcināt "Hamās", savukārt palestīniešu grupējums norāda, ka grib pastāvīgu uguns pārtraukšanu un pilnīgu Izraēlas aiziešanu no Gazas joslas.

Ēģiptes avoti ziņo, ka pēdējā laikā abas puses izrādījušas zināmu piekāpšanos, kas novedis pie progresa sarunās, tomēr Izraēla turpina uzstāt, ka operācija Rafahā ir nenovēršama.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu