Foto Mieriņa: Mūsu valsts vislielākā vērtība ir mūsu cilvēki (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Saeimas Preses dienests

Par stabilu Latvijas izaugsmi nav nekādu šaubu, sestdien Saeimas svinīgajā sēdē, kas sasaukta par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

"Mūsu valsts vislielākā vērtība ir mums līdzās - tie ir mūsu cilvēki, kuri pašaizliedzīgi dara savu ikdienas darbu un nes Latvijas vārdu pasaulē. Visi kopā mēs veidojam Latviju tādu, kāda tā ir un būs," sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Viņa arī uzsvēra, ka, atzīmējot valsts neatkarības atgūšanas svētkus, jānovērtē tas, ka Latvija ir brīva valsts, tās iedzīvotāji var brīvi runāt latviešu valodā, var brīvi ceļot, valsts ir Eiropas Savienībā (ES) un arī NATO dalībvalsts.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka šogad tiek atzīmēti 20 gadi, kopš Latvija ir ES un NATO, un pateicās tiem, kas mērķtiecīgi un neatlaidīgi strādāja valstiskuma nostiprināšanas labad caur Latvijas dalību šajās organizācijās. "Varam salīdzināt skaitļus, ekonomiskos rādītājus, dzīves līmeni un pakalpojumu kvalitāti toreiz un tagad. Par stabilu Latvijas izaugsmi nav nekādu šaubu," sacīja Saeimas priekšsēdētāja, vienlaikus akcentējot, ka Latvijai netrūkst izaicinājumu, tostarp saistībā ar darba ražīguma stiprināšanu, digitalizāciju un efektīvu mākslīgā intelekta izmantošanu.

Saeimas priekšsēdētāja Latvijas pievienošanos NATO izcēla kā vienu no svarīgākajiem lēmumiem kopš valstiskās neatkarības atjaunošanas. Mieriņa sacīja, ka dalība aliansē ir ļāvusi Latvijai attīstīt bruņotos spēkus un garantējusi valsts aizsardzības līmeņa attīstību atbilstoši drošības situācijai pasaulē un reģionā.

Foto: Tautastērpos un Zemessardzes formās! Deputāti pulcējas Saeimā uz svinīgo sēdi

"Esam apņēmušies aizsargāt mūsu valsti no pirmā centimetra! Mūsu drošības garants ir ne tikai bruņotie spēki un ieroči, bet visaptveroša valsts aizsardzība un katra pilsoņa atbildība ir piedalīties šajā sistēmā," pauda Mieriņa, tostarp uzsverot nepieciešamību stiprināt informatīvo telpu ar kvalitatīvu saturu.

Pievēršoties Krievijas agresijai Ukrainā, Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka tas ir nevis reģionāls izaicinājums, bet gan globālās drošības un stabilitātes jautājums, un arī Latvijas reakcijai uz šo agresiju jāsniedzas tālāk par militārās aizsardzības nostiprināšanu un Ukrainas militāro spēju balstīšanu.

Šodien aprit 34.gadskārta, kopš 1990.gada 4.maijā Augstākā Padome pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu