Jūras spēki no kuģa Irbes šaurumā evakuējuši savainotu apkalpes locekli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Jūras spēku krasta apsardzes kuģis KA-06 "Gaisma", atzīmējot Jūras spēku atjaunošanas 25.gadadienu, piedalās kuģu parādē Rīgas jūras līcī.
Latvijas Jūras spēku krasta apsardzes kuģis KA-06 "Gaisma", atzīmējot Jūras spēku atjaunošanas 25.gadadienu, piedalās kuģu parādē Rīgas jūras līcī. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūras spēki ceturtdienas vakarā no kravas kuģa Irbes jūras šaurumā evakuējuši un nodevuši mediķiem traumas guvušu apkalpes locekli, informēja Nacionālajos bruņotajos spēkos.

2.maija vakarā Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs ("MRCC Rīga") saņēma informāciju, ka uz kravas kuģa "Kaili", kas atrodas Irbes jūras šaurumā, noticis nelaimes gadījums, kurā apkalpes loceklis ir guvis traumu un personai nepieciešama medicīniskā evakuācija.

"MRCC Rīga" nekavējoties norīkoja tuvumā esošo Latvijas Jūras spēku patruļkuģi M-09 "Rēzekne" doties uz notikuma vietu un veikt personas evakuāciju. Cilvēks tika nogādāts Rojas ostā un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes mediķu aprūpē.

Kravas kuģis "Kaili" bija ceļā uz Skultes ostu no Zviedrijas. Publiski pieejamā informācija liecina, ka kuģa karoga valsts ir Malta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu