Homoseksuāļu līdztiesības dēļ Krievija aptur bērnu adopciju uz Zviedriju (43)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Atsaucoties uz tiesas aizliegumu adoptēt krievu bērnus uz valstīm, kurās homoseksuāliem pāriem ir tādas pašas tiesības laulāties kā heteroseksuāliem pāriem, Krievija apturējusi bērnu adopciju uz Zviedriju.

«Tas ir šausmīgi. Mums pašreiz ir 13 bērni Krievijas bāreņu namos, kuri piedāvāti vecākiem Zviedrijā,» telekanālam SVT norādīja Adoptācijas centra pārstāvis, piebilstot, ka bērni un vecāki jau ir tikušies.

Krievijas varasiestāžu pārstāvji un Zviedrijas vēstniecības darbinieki ceturtdien tikās, lai apspriestu izveidojušos situāciju.

Krievija vēlas noslēgt vienošanos ar atsevišķām valstīm, lai garantētu, ka krievu bērni adopcijas ceļā nenonāk lesbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu ģimenēs, ziņo SVT.

Zviedrijas Ārlietu ministrija apstiprināja, ka oficiālas sarunas nav sāktas, bet notikusi tikšanās, lai noskaidrotu, kā šie jaunie ierobežojumi izpaudīsies praksē.

Krievijā ir spēkā likumi, kas diskriminē homoseksuāļus, tostarp aizliegta homoseksuālisma propaganda nepilngadīgo vidū. Krievijas prezidenta Vladimira Putina jūnijā parakstītais likumprojekts nosaka, ka ir pretlikumīgi teikt, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām.

Jaunais likums ir izpelnījies plašu kritiku, un tā dēļ vairākkārt izskanēja arī aicinājumi boikotēt nākamā gada Soču olimpiskās spēles.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu