EP aicina piemērot sankcijas Krievijas prezidenta administrācijai (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlamenta Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komitejas deputāti nosūtījuši vēstuli Eiropas Savienības (ES) vadībai, lūdzot noteikt sankcijas arī Krievijas prezidenta administrācijā nodarbinātajiem, informēja Eiropas Tautas partiju (ETP) grupas Latvijas pārstāvis Ģirts Salmgriezis.

Vēstules autore, Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas Inese Vaidere (V) vēstulē Eiropadomes prezidentam Hermanam van Rompejam un ES augstajai pārstāvei ārlietās un drošības politikas jautājamos Ketrīnai Eštonei norāda, ka ir jāpaplašina to personu loks, pret kurām tiks piemērotas sankcijas.

«Mēs ar kolēģiem esam vienisprātis, ka ES rīcībai šajā ārkārtas situācijā ir jābūt daudz stingrākai. Sankcijas jāattiecina ne tikai uz nedaudzām amatpersonām, bet arī uz Krievijas prezidenta administrāciju un Krievijas Valsts domes deputātiem, kā arī viņu ģimenēm,» teikts vēstulē.

Deputāti norāda, ka sankcijas nav pašmērķis, taču, ieviešot stingrākas politiskās un diplomātiskās sankcijas, ko sajustu ne tikai Krievijas amatpersonas, bet arī viņu ģimenes, iespējams, varētu izvairīties no ekonomiskajām sankcijām, ja Krievija mainītu savu politiku.

Politiķe vēstulē arī paudusi pārliecību, ka nepieciešams noteikt ieroču embargo pret Krieviju.

Vēstuli parakstījuši ETP grupas deputāti no Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Rumānijas.

Jau ziņots, ka pēc svētdien Krimā aizvadītā starptautiski neatzītā referenduma ES un ASV pirmdien vērsa sankcijas pret Krievijas un Krimas amatpersonām, kuras tiek vainotas Ukrainas krīzē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu