Ukraina no Baltkrievijas atsauc vēstnieku (5)

LETA/KORESPONDENT.NET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukraina no Baltkrievijas atsaukusi uz konsultācijām savu vēstnieku Mihailo Ježeļu saistībā ar Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko izteikumiem Krimas jautājumā, pavēstīja Ukrainas Ārlietu ministrija.

«Sakarā ar Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko 23.marta izteikumiem Ukrainas Ārlietu ministrija ir atsaukusi Ukrainas vēstnieku Baltkrievijas Republikā un ir iesniegusi Baltkrievu pusei atbilstošu notu, kurā norādīts, ka šādi Baltkrievijas prezidenta izteikumi ir pretrunā ar starptautisko tiesību vispārpieņemtajām normām, vairuma valstu nostāju, kas ir nosodījušas Krievijas rīcību sakarā ar Krimas aneksiju,» teikts ministrijas paziņojumā, kas publicēts tviterī.

Lukašenko, izsakoties par pēdējiem notikumiem Ukrainā, sacīja, ka veidos attiecības kā divu brālīgu valstu starpā. Viņš arī norādīja, ka Ukrainas valsts vara pieļāvusi daudz kļūdu, kas novedušas pie Krimas zaudēšanas.

Lukašenko uzsvēra, ka no baltkrievu puses neviens neprasa Krimas atzīšanu, atbalstu Krievijai vai arī nostāšanos pret to.

Viņš uzskata, ka Krima nav neatkarīga valsts, tāpat kā Dienvidosetija un Abhāzija.

Šodien Krima ir Krievijas Federācijas teritorijas daļa. To var atzīt vai neatzīt, bet no tā nekas nemainīsies, skaidroja Lukašenko.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Piektdien Krievijas parlaments ratificēja «līgumu» par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīju attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu